Pentru prima dată de când urmăresc alegerile prezidențiale americane, oamenii au ieșit în stradă să protesteze contra victoriei unui candidat. Au mai fost dezamăgiri, am scris în 2000 despre scandalul cu Al Gore, care câștigase votul popular în fața lui Bush, dar a pierdut la o numărătoare care nu a fost niciodată refăcută, deși era clar că a fost viciată. Însă nici vorbă să protesteze alegătorii.

dreamstime_s_54278831
Sursa foto: © Gaudilab | Dreamstime.com – tablet at office

Știri pe scurt

– Începe să iasă la iveală faptul că giganții high-tech l-au combătut pe Trump din motive economice. Astăzi povestea cu Amazon, pe care Trump îl acuză de monopol și nu prea poți spune că n-are dreptate…

– Chinezii de la OnePlus vor lansa un nou model, dar nu foarte diferit: OnePlus 3T, care aduce un procesor mai puternic și mici alte optimizări, dar este un OnePlus 3.

Adobe Lightroom pentru Android aduce aceleași funcții de editare RAW ca pe un laptop. Sunt curios dacă fotografii vor aprecia versiunea mobilă.

– Dacă v-ați plictisit de tenișii clasici, acum există un proiect pentru a realiza unii cu e-ink care să își schimbe modelul dintr-o aplicație de pe smartphone.

– Oficialii Facebook au intrat pe forumurile de hackeri de unde au cumpărat parolele unor utilizatori care și-au lăsat conturile sparte, tocmai pentru ca acestea să nu fie folosite pentru spam și trimiterea de viruși.

– Scandalul cu UE și Apple și taxele restante continuă, Irlanda a anunțat că va contesta cererea europeană și va arăta că Apple nu avea de ce să plătească mai mult. Sigur, rămâne și varianta unui #IRexit…

– cercetătorii elvețieni au reușit un implant cerebral care le-a redat capacitatea de a merge unor maimuțe care suferă de paraplegie, practic sunt două implanturi cu tehnologie wireless care permit creierului să trimită impulsurile către coloana vertebrală. Una dintre maimuțe și-a revenit în 6 zile aproape complet. Desigur, mai sunt multe teste de trecut pînă să facă testele pe oameni…

– Încă un proiect fain, ochelari cu camere și cu senzori pentru ca persoanele nevăzătoare să poată merge prin oraș. Abia aștept să văd un proiect de gen funcțional și care să nu coste cât Google Glass.