Am pus la un loc câteva știri interesante de astăzi, mai mult decât tehnologie. Sunt curios dacă vă place ideea și sper să văd reacții – like sau comentarii negative 🙂

dreamstime_s_20884823

Curedit foto: © Pressureua | Dreamstime.com – Business News On Tablet PC

Știri pe scurt

– Parcul Național Văcărești din București a fost înființat oficial. Este o zonă interesantă, merită vizitată, vedeți natura liberă exact ca în Delta Dunării, dar în capitală.

– Prima comunitate de bicicliste din România aniversează 7 ani de existență. Povestea SkirtBike a început pe 15 mai 2010, zi în care s-a format comunitatea de bicicliste din România și în care a avut loc prima plimbare a femeilor pe bicicletă din București. În cei 7 ani, comunitatea SkirtBike a crescut și s-a dezvoltat în alte 15 orașe din țară. Pe 15 mai 2016, organizează în București cea de-a 7 ediție SkirtBike, cea mai frumoasă paradă a biciclistelor și un eveniment special, Festivalul biciclistelor.

– În ciuda auto-aprecierilor pozitive, România nu este printre cele mai digitalizate țări din lume. GfK Connected Consumer Index, un indicator care măsoară nivelul de conectare la lumea digitala al 78 de țări, pune România abia pe locul 50 în lume. Și asta pentru că au analizat doar 78 de țări, altfel, poate stăteam mai rău.

– Dispozitivele cu versiuni vechi de Android sunt în pericol din cauza unor programe malware descărcate și lansate automat. În timp ce studiau activitatea unor grupări infracționale, cercetătorii Kaspersky Lab au detectat o activitate suspectă într-un script malware, de pe un site infectat, care îi pune pe utilizatorii de Android în pericol. Script-ul activează, de obicei, descărcarea unor exploit-uri Flash, pentru a ataca utilizatorii de Windows. A fost, însă, modificat astfel încât să verifice dispozitivul folosit de victimă, căutând versiuni de Android 4 sau mai vechi. Unul din scripturile analizate este capabil să trimită un SMS la orice număr de mobil, în timp ce altul creează fișiere malware pe cardul SD al dispozitivului atacat.

– Pentru prima oară la noi în țară, în cadrul ESL Arena de la Comic Con 2016, fanii și pasionații jocului se vor putea bucura de conceptul de sat League of Legends. Va găzdui numeroase activități specifice pentru fanii jocului precum demonstrații ad-hoc în care artiști locali vor desena pentru vizitatori cele mai îndrăgite personaje și obiecte din League of Legends, dar și jocuri demonstrative zilnice. Comic Con 2016 este la Romexpo, în perioada 27-29 mai.

– P.S. nu uitați de reducerile care sunt zilele astea la Evomag.