Câteva știri pe scurt de astăzi. Se pare că proiectul Apple de a face o mașină electrică autonomă merge mai departe.

dreamstime_s_21885995
Credit foto: © Pressureua | Dreamstime.com – Business Man Shows Blank Digital Tablet

Știrile pe scurt

– deși nu există nicio informare sau confirmare oficială Apple privind mașinile viitorului, proiectul este considerat real de analiști. Au angajat foarte mulți oameni cu experiență în zona auto și a mașinilor autonome, ingineri de la Tesla și de asemenea au semnat un parteneriat cu un rival Uber. Acum, analiștii spun că industria auto poate aduce Apple mai multe venituri decât electronicele și IT&C.

– sursele spun că Microsoft pregătește două modele Xbox noi, un fel de Xbox light va fi lansat anul acesta, pentru cei care caută console de jocuri mai ieftine, iar în 2017 urmează un Xbox One mai puternic, axat pe VR și aplicații grafice mai intense.

– chinezii de la Foxconn continuă să adauge noi și noi roboți în loc de angajați, dar neagă vehement faptul că vor concedia toți angajații la un moment dat. Este unul dintre cei mai mari producători de electronice la nivel global și au peste 1.2 milioane de angajați. Totuși se fac 2 ani de când tot aduc roboți în loc de oameni.

– atacurile informatice axate pe bănci continuă la nivel global. După seria de atacuri din Singapore, acum specialiștii în securitate IT au găsit o fraudă de 9 milioane de dolari în Ecuador. Este exploatată o vulnerabilitate în sistemul de transfer Swift, iar eu fac pariu că multe bănci din România habar n-au de asta.

– au apărut primele informații despre Moto Z , terminalul care vrea să reia istoria Motorola, un dispozitiv care va avea accesorii modulare precum LG G5. O să revin cu mai multe detalii despre el.