Îmi pare rău că nu am ajuns la evenimentul de lansare, chiar eram curios să văd echipamentul la treabă. E vorba de un kit de urmărire a retinei, Eye Tracking, care va fi folosit la ASE la studii de neuromarketing.

FOTO_Conferinta de presa TIKA (2)_edited

Kit-ul a costat cam 50.000 de euro și este donat pentru proiecte educaționale de Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). Va fi folosit în cadrul Laboratorului de Neuromarketing din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Studenții vor putea desfășura studii și vor putea analiza comportamentele consumatorilor la diferite elemente specifice industriei publicității.

Echipamentul de urmărire a retinei – Eye Tracking – are rolul de a analiza informația captată și de a o transforma în date concrete prin intermediul unui software modern, utilizat în cercetare de către companii internaționale, pentru obținerea de date relevante pentru industria publicității. Spre exemplu, cu ajutorul ochelarilor oferiți subiecților, studenții vor putea investiga cum funcționează mintea unui posibil cumpărător, observând cu precizie la ce se uită aceștia și ce anume îi interesează din ceea ce văd.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!