Am primit un studiu interesant legat de tinerii din România și gadgeturile utilizate de ei, material realizat de Youth Monitor, un parteneriat între Brennan Research & Consultants și Quantix Marketing Consulting. Tinerii sunt pasionați de tehnologie, de gadgeturi, iar smartphone-ul este pe primul loc. Sunt interesați de tablete, dar aici nu contează brandurile atât de mult. Laptopul și camera foto sunt de asemenea interesante pentru tinerii români.

tineri-si-echipamentele-lor

Studiul a luat în calcul tinerii născuți între 1990 și 2000.

Conform raportului de cercetare YouBus, cele mai utilizate gadgeturi de către tinerii din România sunt smartphone-urile (51,3%), laptopurile (52,9%) și camerele foto digitale (53,9%).

Aproximativ 15,1 % dintre tineri intenționează să achiziționeze un smartphone în perioada imediat următoare, în timp ce 10,1% sunt interesați de achiziționarea unei tablete. Ambele bat intenția de cumpărare a unui laptop nou (9%). La camere foto intenția este de doar 7 procente, iar la console de jocuri 4,4%.

Pe partea de smartphone, cifrele sunt clare: Samsung 35,8%, Nokia 34,1 %, iar Apple se afla pe locul 3 cu doar 8,4 %. Loialitatea față de brand nu se transmite la tablete.

Legat de brandurile locale, la egalitate sunt Allview și Eboda, ambele cu 0,8% intenție de cumpărare…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!