Google a revoluţionat piaţa comunicaţiilor mobile – citiţi într-un articol Connect totul despre sistemul de operare mobil, de la evoluţie la diversitatea şi capacitatea de adaptare a platformei destinate smartphone-urilor. Update după update, sistemul de operare Android s-a adaptat tot mai bine la necesităţile utilizatorilor, evoluând imens, de la versiunea Cupcake până la versiunea Honeycomb, în mai puţin de doi ani.
Google AndroidGoogle a dat viaţă sistemului de operare Android, care se află într-un continuu proces de dezvoltare. La sfârşitul anului 2007, gigantul motoarelor de căutare a pus bazele alianţei Open Handset Alliance (OHA) şi împreună cu cele 34 de companii membre au conceput un sistem de operare destinat smartphone-urilor, care s-a răspândit în scurt timp şi a fost dezvoltat atât de repede, cum nici Google nu şi-ar fi putut imagina. Mai puţin de trei ani şi jumătate mai târziu, sistemul de operare, care „răspunde” la numele de Android şi pe care îl asociem cu omuleţul verde, a trecut deja prin şapte etape de evoluţie, a devansat concurenţii precum iOS, Symbian, BlackBerry OS etc. şi a devenit platforma pentru smartphone-uri numărul unu la nivel mondial – cu aproape 32 milioane de dispozitive vândute doar în cel de-al patrulea trimestru al anului 2010!
În prezent, OHA numără aproape 80 de membri, toţi jucători importanţi în domeniul IT şi domeniul telecomunicaţiilor, ca de exemplu HTC, Motorola, Sony Ericsson, Qualcomm sau Vodafone. De la bun început, condiţiile cadru au fost ideale pentru ca sistemul Android să se dezvolte şi să se răspândească rapid: codul sursă al sistemului de operare, bazat pe Linux, este public şi stă la dispoziţia oricărei persoane interesate. Avantajul decisiv în faţa unei soluţii proprietare: producătorii pot dezvolta propriile interfeţe de utilizator, operatorii îşi pot integra serviciile şi dezvoltatorii amatori pot conecta aplicaţiile cu componentele hardware ale smartphone-urilor, iar punctele slabe din sistem se pot corecta rapid şi simplu, datorită multitudinii de dezvoltatori implicaţi în alianţa Google.

Continuarea pe site-ul Connect .

ads