Trei din patru tineri din România cu vârstele într 16 și 34 de ani au un smartphone, iar marea majoritate folosesc Android, conform unui infografic BreezeMobile. Numărul de terminale smartphone de pe piața locală a crescut de patru ori în ultimii patru ani.

studiu smartphone

Penetrarea Internetului mobil în România a ajuns la 80% și numărul total de conexiuni este de patru ori mai mare decât numărul de conexiuni fixe la Internet. Sunt peste 10 milioane de terminale smartphone în uz în România, cam 7.5 milioane fiind pe Android, 1.5 milioane pe  iOS și doar 0.5 milioane pe Windows Phone.

Utilizarea smartphone este mult mai ridicată în rândul celor cu studii superioare fată de cei cu studii medii (diferentă de 50% în adopție), iar ca pondere bărbații sunt înaintea femeilor la utilizarea terminalelor smartphone.

Cam 6.5 milioane de utilizatori accesează Facebook constant, proporția fiind aceeași, 5.1 milioane de pe un smartphone Android. Mai multe informații găsiți pe site-ul lor, link-ul este mai sus.

studiu telefonie

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!