Trilulilu pregătește lansarea unui serviciu de steaming de muzică, Zonga (www.zonga.ro), primul serviciu legal de ascultat muzică online și offline. Serviciul este momentan în faza de “private beta”, o să îl testez zilele astea și revin pe tema asta. Baza de date se va extinde treptat, pentru a ajunge la milioane de melodii în aprilie. De altfel ZiuaZ a fost doar un mic preview, am înțeles că va fi un eveniment mult mai mare cu ocazia lansării Zonga.zonga

În ciuda faptului că muzica este stocată online, vei putea asculta melodiile preferate și atunci când nu ai acces la Internet. Zonga există deja ca aplicație în App Store și Android Market, plus aplicație de Windows pentru PC, dar deocamdată nu poate fi accesat serviciul pînă nu va fi lansat oficial. Poți introduce mailul pe site și vei fi anunțat când este disponibil.

Update:
Obiectivul Zonga este ca în decurs de un an de zile să atragă 150.000 de utilizatori. Serviciul include pentru prima dată în România toate casele de discuri importante, inclusiv cele internaționale (Universal Music, Sony Music, Warner Music, EMI).

În prezent pe site există peste 1.700 ore de muzică și peste 5.800 de artiști, numărul lor crescând zilnic. Progresul conținutului muzical poate fi urmărit pe www.zonga.ro/status. În final, pe Zonga vor fi peste 1,5 milioane de melodii din întreaga lume.

Abonamente Zonga

Există o formulă de acces gratuit, pe bază de invitație. Dar ea limitează accesul la muzică la aproximativ 20 de ore pe lună. Există un abonament de 2,99 euro pe lună, oferă acces nelimitat la muzică, dar nu ai playlist accesibil offline, nici acces pe mobile sau tablete. Varianta premium, care include toate aceste servicii costă 5,99 euro pe lună.