Comunicarea prin email a devenit probabil a două noastră natură. Cel puțin la serviciu, email-ul este cea mai folosită metodă de transmitere a mesajelor sau a altor informații de business, spun colegii de la Risco.ro. Trimitem și primim zeci de email-uri în fiecare zi și de cele mai multe ori, această activitate ne consumă o mare parte din timpul petrecut la birou.
Dacă Gmail este serviciul pe care-l folosești cel mai des la serviciu, atunci îți va prinde bine să știi câteva trucuri care te vor ajută să-ți crești productivitatea. De câte ori ți s-a întâmplat să trimiți un email greșit? Să trimiți un document eronat sau incomplet poate nu este chiar atât de grav, dar ce se întâmplă dacă trimiți din greșeală informații confidențiale unui alt destinatar? O astfel de eroare poate creă o impresie neplăcută, iar în unele cazuri îți poate chiar distruge carieră.
A greși este omenește, însă greșeală costă și de multe ori nu merită să plătești atât de mult pentru o clipă de neatenție. Mergând pe principiul celei de-a două șanse, Gmail a creat o funcție prin care îți poți repară greșeală, cu condiția să-ți dai seamă de eroare în 30 de secunde. Așadar, dacă ai apăsat deja butonul ”Send/Trimite” , ai 30 de secunde la dispoziție să deturnezi ajungerea la destinație a email-ului respectiv. Pentru a face acest lucru, accesează pagină de ”Setari”, apoi setează perioadă de anulare a trimiterii email-ului așa cum îți dorești (de la 5-30 de secunde).
Atunci când nu vrei că destinatarul să trimită mai departe email-ul tău, există posibilitatea să activezi Modul confidențial. Pentru a realiză acest lucru, atunci când deschizi un nou email, în partea de jos a ecranului, lângă butonul de Send/Trimite, există o iconiță cu un lacăt care se numește ”Activeaza/Dezactivează modul confidential”. Apăsând acea iconiță poți seta apoi data de expirare pentru mesaje sau pentru a revoca oricând accesul destinatarului la respectivul email. Opțiunile de redirecționare, copiere, printare și descărcare vor fi dezactivate pentru destinatarii mesajului confidențial. Iată mai jos un prinț screen pentru a vizualiză mai bine modul confidențial.
Modul confidențial din Gmail a fost creat pentru a proteja informațiile sensibile de accesul neautorizat, însă chiar dacă acest modul împiedică destinatarii să trimită mai departe email-urile tale, acesta nu-i împiedică să facă capturi de ecran sau fotografii ale mesajelor sau atașamentelor. Prin același Modul confidențial poți trimite email cu un cod de verificare (parolă prin SMS). În acest caz, destinatarii vor primi o parolă printr-un mesaj text, iar tu trebuie să introduci numărul de telefon al destinatarului care va primi parolă pe telefon.
Află mai multe trucuri similare în articolul Risco ->>