Twitter ia în calcul posibilitatea de a elimina restricția de pînă acum de 140 de caractere, conform unor zvonuri. Mie mi se pare un pic bizar, pentru că tocmai această inovație a făcut serviciul popular. Altfel, va fi doar o altă rețea între Facebook și Google+.

twitter_logo

Pe de altă parte, anunțul vine la scurt timp după ce s-au întâmplat două fenomene interesante și am să vă explic de ce. Întâi, acum vreo săptămână, platforma de blogging pentru texte lungi Medium a obținut o finanțare de 60 de milioane de dolari, ceea ce confirmă că se află pe drumul cel bun, crește traficul, crește interesul pentru proiect. Apoi, chiar ieri s-a anunțat faptul o firmă media germania a cumărat Business Insider, o platformă de blogging business/tabloid. Suma de 343 milioane de dolari arată că există interes pentru conținut, BI având cele mai enervante slide-show-uri de 10-20 de pagini care nu spun nimic, dar “dau bine”.

Probabil cei de la Twitter consideră că eliminarea restricțiilor legate de lungimea mesajelor va aduce mai mult conținut de calitate. Probabil vor să arate că pot avea și ei texte lungi și valoroase sau de ce nu slide-show-uri. După părerea mea este o abordare greșită, care va încuraja spam-ul și postarea de low-quality content. Vedeți ce se întâmplă cu Google Plus și vă prindeți voi.

Cred că frumusețea Twitter stătea în aceste 140 de caractere și în faptul că se postează în general știri, cu excepția online-ului românesc, unde glumele sunt de bază 🙂

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!