Vă povesteam zilele trecute că se încearcă iar vânzarea Yahoo către Microsoft, undeva la 10 miliarde de dolari. Acum opt ani, aceleași companii negociau pentru 50 de miliarde de dolari, iar acționarii Yahoo au spus că e “prea puțin” și au încheiat negocierile.

yahoo

Ei bine, după câteva săptămâni valoarea Yahoo a scăzut spre 8 miliarde de dolari, dar este adevărat că Google și Verizon sunt interesate de preluare. Ideea e simplă: Yahoo nu va mai fi niciodată ce a fost. Alta era situația acum 8 ani când se putea duce în competiție cu Google, nu era Facebook, iar Microsoft cheltuia miliarde în propriul portal, dar care nu a funcționat pînă la urmă…

Acum Yahoo rămâne un mare site pe care se afișează reclame. Probabil ar face profit dacă ar avea mai puțini angajați și ar face totul automat. Probabil pentru Google Adsense are sens să cumpere site-ul. Plus că mai au platforma social media Tumblr, nu tocmai de neglijat, deși este pe un trend descendent.

Iar Verizon nu va face nimic de asemenea, doar vor afișa propriile reclame și vor pune site-ul ca home page în browser pe telefon, cam atât. Vedem ce alte surprize mai apar.