Întreba cineva unde sunt cifrele de vânzări pentru iPhone 6S și 6S Plus, că vai, o să dea Apple faliment. Ei bine, Tim Cook, care mă urmărește pe mine, normal, a aflat de problemă și a dat un răspuns oficial: vânzări record iar. Și nu este nicio surpriză, dacă vă uitați un pic la istoria Apple.

apple-iphone-6s-live-_1864

Deocamdată este perioada de precomenzi, iar cei de la Apple au spus că vânzările din perioada 25-27 septembrie – primul week-end de vânzări – vor depăși recordul de 10 milioane de unități stabilit în week-end-ul de anul trecut, odată cu iPhone 6.

“Da, dar noul iPhone nu este revoluționar, iOS e tot mai slab și găsești tot ce oferă mult mai ieftin pe Android. Cum de fac vânzările astea?” – aud întrebarea asta în fiecare an, de la 3GS încoace.

Sunt mai multe motive. Odată, că fanii Apple vor rămâne mult și bine fani Apple, se spunea la un moment dat că este o religie, nu un brand. Doi, oamenii vor simplitatea și stabilitatea oferită de iPhone și iOS. Trei, peste 800 de milioane de oameni au cumpărat un iPhone pînă acum. Ei au deja aplicații iOS, alt content descărcat, pe care îl vor în continuare pe telefon și e al naibii de greu să-l aduci pe Android sau Windows. Patru: an de an o nouă generație vrea iPhone, iar cei în vârstă au trecut de stadiul cu telefonul mobil clasic și vor ceva simplu = noi clienți Apple. Cinci: utilizatori care au cumpărat 4S sau 5, că erau mai ieftine – se prind care e treaba și în timp vor să aibă cel mai nou și mai performant telefon.

În plus, la Apple ai garanție și se strică ceva – îți schimbă iPhone-ul. Mie mi l-au schimbat cu unul nou-nouț. Șapte: tot mai mulți oameni se tem efectiv de Google și de Microsoft, “care îi spionează” prin telefoane, tablete, computere. Că o fac pentru a servi reclame pare să fie neimportant. Oamenii se tem de spionaj și gata. Plus că atât Android, cât și Windows Phoneau avut bug-uri software și o lipsă de terminale serioase, pe care dai banii, dar știi că nu te lasă la greu.

Așa că, dacă ne uităm la imaginea de ansamblu, Apple poate să urce prețul și la 2000 de euro, că tot vor avea vânzări.

 

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!