Vodafone România își reafirmă angajamentul de a reduce impactul asupra mediului și achiziționează 100% energie verde pentru derularea operațiunilor, începând din acest an.

Vodafone România anunță o etapă majoră în cadrul obiectivului strategic asumat, de a reduce amprenta de carbon și impactul asupra mediului. Astfel, începând din 2020, Vodafone România achiziționează în proporție de 100% energie verde, din surse regenerabile, pentru derularea operațiunilor sale, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de energie. Pentru energia verde achiziționată în 2020, certificatele de proveniență vor fi eliberate de către furnizori la începutul anului următor sau semestrial, după caz.

Utilizarea de energie verde în toată amprenta de consum este una din măsurile prin care Vodafone România își propune să crească eficiența energetică, să reducă emisiile de carbon și, implicit, impactul asupra mediului.

“Trecerea la energie din surse regenerabile în locul celei convenționale în cadrul activităților noastre reprezintă un pas important în strategia Vodafone de dezvoltare durabilă, ce are la bază respectul față de mediu. Energia necesară pentru alimentarea infrastructurii rețelelor reprezintă cea mai mare parte din consumul de energie la nivelul operațiunilor noastre. În beneficiul și interesul clienților nostri, continuăm să extindem capacitatea și performanța rețelelor noastre, pentru a gestiona traficul de date în continuă creștere și pentru a îmbunătăți viteza și calitatea serviciilor oferite. Dar acest lucru se traduce, în mod inevitabil, prin cerințe energetice tot mai mari. De aceea, operarea unei infrastructuri eficiente energetic este pentru noi o prioritate și un obiectiv major. Pe lângă utilizarea energiei verzi în derularea operațiunilor noastre, ne concentrăm pe implementarea celor mai eficiente soluții care reduc consumul de energie, de la centrele noastre tehnice, până la serviciile oferite clienților noștri”, a spus Cătălin Buliga, Director Tehnologie, Vodafone și UPC România.

Grupul Vodafone și-a asumat reducerea cu 50% a emisiilor de gaz de seră și achiziționarea în proporție de 100% de energie din surse regenerabile, până în 2025.