Am trecut marți seara pe la 3D Bloggers Party (gen) și m-am distrat urmărind din nou noile tehnologii. Am văzut jocuri 3D, filme și desene animate 3D pe un proiector digital, dar și o cameră foto 3D (aia de la Fuji) – plus fotografii 3D. E drept că există o serie de neajunsuri tehnologice – uneori nu se vede bine, unii ochelari n-au baterie, alții – Nvidia  – nu comuncă bine cu senzorul dacă există obstacole. Dar trecând peste astea tehnologia e spectaculoasă. Abia aștept să am acasă așa ceva și pariez că și Web 3.0 va avea chestii 3D în el.
Mi-a plăcut că apratul foto Fuji are deja display 3D care nu necesită ochelari. Habar n-am de ce n-au vorbit ei mai intens despre asta, poate au făcut-o în Japonia, dar nici în State n-am văzut prea multe valuri legate de subiect. Totuși, pe carmera Fuji puteai să vezi pozele 3D făcute de tine, direct pe ecran. Sigur, le poți vedea și pe televizor, dar cu ochelari.

De-asta spun că tehnologia 3D fără ochelari va avea succes. Nu are intensitatea “imersivă” a tehnologiei 3D cu ochelari. Dar nici nu te simți aiurea, nu te doare capul, n-are ce să meargă prost. Pur și simplu vezi lucrurile în altă perspectivă. Problema va fi că depinde de unghiul de vizionare.

Rămâi la zi cu gadgeturile și tehnologia

* trebuie completat
Formatul

Vezi cum arată