Devenită aplicația de comunicare cea mai populară la nivel global, Whatsapp a anunțat că nu va mai oferi suport tehnic pentru Blackberry sau pentru Windows Phone, dar nici pentru alte sisteme de operare mai puțin populare, precum Symbian S40 sau S60 de pe terminalele vechi Nokia.

logo-promo

WhatsApp va oferi suport pentru Windows 10 Mobile, următorul sistem de operare Microsoft, dar nu pentru Windows Phone 7 sau versiunile mai vechi. Pe listă se află toate platformele mai vechi, inclusiv primele variante de Android. Cei care doresc să beneficieze de WhatsApp vor trebui să investească în terminale mai noi.

Nu este o decizie nouă și WhatsApp nu mai poate menține compatibilitatea cu vechile sisteme de operare, ci să se uite spre viitor, spre noi platforme care acum cresc. Iar pentru a oferi compatibilitate trebuie să ai echipe dedicate și terminale vechi active pe care să se facă teste, o cheltuială relativ inutilă. Pe de altă parte, e bine că se vor uita spre noi platforme.

WhatsApp spune că vor dezvolta suportul tehnic pentru device-uri care pot oferi toate funcționalitățile pe care vor să le ofere pe viitor. Deci, în modele mai premium.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!