Cei de la WordPress au lucrat 20 de luni la o nouă interfață realizată în JavaScript, renunțând la cea pe PHP. Pentru bloggerii de pe WordPress.com interfața nouă este deja activă. Cei care folosesc propriul hosting pot testa noua interfață de adminsitrare folosind plug-in-ul Automattic, JetPack.wordpress javascript admin

WordPress operează cam 25% dintre site-urile online, iar codul vechi este din anii 2000, e clar depășit. Vor să aducă platforma la nivelul noilor jucători din industrie, iar partea de admin este doar prima actualizare. Codul PHP are în continuare bug-uri, iar odată rezolvate problemele, apar altele noi. Aș paria că PHP este ținta multor atacuri cu coduri malware, deși nu sunt convins că partea de admin este ușor de atacat din exterior.

Mai multe detalii găsiți și în Wired.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!