Brandul Republic of Gamers (RoG) al Asus a împlinit zece ani și am fost aseară la evenimentul dedicat. Spun că dețin 90% cotă de piață pe segmentul echipamente de gaming în România și de aceea principalii rivali au început să pună accent anul acesta pe sisteme dedicate jocurilor video.
0007
Totul a pornit cu o placă de bază Republic of Gamers, pentru că Asus a pornit la drum ca producător de plăci de bază. Apoi au ajuns la un ecosistem întreg, de la accesorii precum mouse și tastatură pînă la laptopuri și desktop-uri puternice, cu cele mai noi tehnologii.

Alte știri pe scurt

– Facebook vrea să facă o aplicație de cameră, care să fie doar pentru filmarea video și permită utilizatorilor să facă transmisii live mai ușor și mai plăcut.
– Nokia vrea să devină jucător important pe zona de fitness și accesorii de sănătate, au cumpărat firma franceză Withings în cadrul unei tranzacții estimate la 191 milioane de dolari.
– Consolidarea afacerilor din retail de anul trecut va continua și în 2016 în Europa. Pentru țările UE, creșterea medie va fi de aproximativ 1% (pe baza valorilor euro nominale). Dar conform unui studiu GfK una din cele mai mari creșteri din Europa va fi în România (estimată la +7%).
– HTC a lansat azi un fond de investiții pentru start-up-urile care fac jocuri sau aplicații VR, care vor putea fi folosit apoi la HTC Vive. Pun la bătaie 100 de milioane de dolari.
– Intel a pus la punct o strategie nouă prin care să elimine dependența de PC-uri, cea care tocmai a produs un declin al afacerilor și va duce la concedierea a 12.000 de oameni.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!