Brandul Republic of Gamers (RoG) al Asus a împlinit zece ani și am fost aseară la evenimentul dedicat. Spun că dețin 90% cotă de piață pe segmentul echipamente de gaming în România și de aceea principalii rivali au început să pună accent anul acesta pe sisteme dedicate jocurilor video.
0007
Totul a pornit cu o placă de bază Republic of Gamers, pentru că Asus a pornit la drum ca producător de plăci de bază. Apoi au ajuns la un ecosistem întreg, de la accesorii precum mouse și tastatură pînă la laptopuri și desktop-uri puternice, cu cele mai noi tehnologii.

Alte știri pe scurt

– Facebook vrea să facă o aplicație de cameră, care să fie doar pentru filmarea video și permită utilizatorilor să facă transmisii live mai ușor și mai plăcut.
– Nokia vrea să devină jucător important pe zona de fitness și accesorii de sănătate, au cumpărat firma franceză Withings în cadrul unei tranzacții estimate la 191 milioane de dolari.
– Consolidarea afacerilor din retail de anul trecut va continua și în 2016 în Europa. Pentru țările UE, creșterea medie va fi de aproximativ 1% (pe baza valorilor euro nominale). Dar conform unui studiu GfK una din cele mai mari creșteri din Europa va fi în România (estimată la +7%).
– HTC a lansat azi un fond de investiții pentru start-up-urile care fac jocuri sau aplicații VR, care vor putea fi folosit apoi la HTC Vive. Pun la bătaie 100 de milioane de dolari.
– Intel a pus la punct o strategie nouă prin care să elimine dependența de PC-uri, cea care tocmai a produs un declin al afacerilor și va duce la concedierea a 12.000 de oameni.