Blackberry KeyOne a fost lansat ieri la un eveniment special. Telefonul nu este rău, dar nu are dotări de flagship și vine cu un preț foarte mare, 550 de dolari. Promit o experiență tipică de Blackberry și securitate mai mare.

Sursa foto: PCMag

Dacă au stand la MWC, probabil că au pentru că Alcatel (produs tot de TCL) avea mereu stand, o să trec luni să văd telefonul. Pînă atunci trebuie să remarc prima greșeală strategică: alegerea procesorului Qualcomm Snapdragon 625. Dacă era măcar 820 puteai justifica clar un astfel de preț. Ar fi trebuit să fie 821 pentru a fi atractiv. Dar ei au ales un octa-core cu nuclee Cortex-A53, cele economice, la 2.0Ghz. Puteți folosi majoritatea aplicațiilor, dar experiența este una slabă.

Telefonul are 3GB de RAM, în condițiile în care toate modelele de top vin cu 4/6 GB de RAM și de asemenea stocare 32GB. Bun, deci practic ei au lansat un terminal mid-range, dar care să aibă prețul de flagship și să relanseze compania? Vise plăcute!

Tentativa de a relansa vânzările Blackberry ar fi avut două componente: smartphone premium pentru executivi și un smartphone puternic pentru angajați, cu focus pe aplicații de business. Singurul lucru corect din strategia Blackberry KeyOne este focusul pe securitate. Ecranul este de 4.5 inch, cu rezoluția bizară de 1620×1080 pixeli, iar sub ecran are tastatură Qwerty. Camera foto de pe spate este de 12 megapixeli și cea frontală are 8 megapixeli. Bateria integrată are 3.505 mAh, un alt aspect pozitiv.

Oficialii Blackberry spun că este un telefon construit să aibă autonomie mai mare de o zi și să răspundă nevoilor companiilor. Tastatura este interesantă, tasta de spațiu (spacebar) este și senzor de amprentă, are diverse short-cut-uri, pentru Gmail de exemplu, are senzori tactili și se poate face swipe pe ea. Lansarea Blackberry KeyOne va fi prin aprilie, iar telefonul va fi promovat de operatori, exact ca și modelele Alcatel. TCL a și sublinit că acest model este mai ieftin decât Blackberry Priv sau iPhone, deși practic el nu se poate compara cu niciunul. Priv avea super-procesor, ecran curbat, cameră de 18 megapixeli, baterie aproape similară. KeyOne va fi doar un mid-range cu un preț cam mare pentru el.