Cei de la Oppo au anunțat un eveniment oficial pe 16 ianuarie la care vor anunța probabil o cameră foto pentru smartphone cu zoom 10X. Unii zic că este zoom optic, alții zic că este zoom hibrid, nu există acum foarte multe detalii. Cert este că modulul nu este mare, cum era pe vremuri la Galaxy S4 Zoom de exemplu. Sunt două camere, iar din descriere reieze că ele sunt aranjate ca un periscop.

Sursa: GizmoChina

Cei de la Oppo au mai avut acum câțiva ani o lansare de gen, un modul de cameră cu zoom 5X. Nu a prea fost folosit decât pe modelele proprii, dar au considerat că e timpul pentru ceva nou. Conferința a fost intitulată OPPO 2019 Future Technology Communication Conference, dar motto-ul acestui eveniment prezent pe mai multe documente este “Ten for the See“. De aici, oamenii trag concluzia că va crește zoom-ul la 10X.

Zona de foto rămâne foarte importantă pentru telefoane, lucru demonstrat de succesul Huawei cu modelele lor cu cameră foto triplă și faptul că Samsung au lansat telefoane similare și modele chiar cu patru camere foto. Dar lipsește în continuare o soluție de zoom pare. Huawei P20 avea zoom optic 3X și hibrid 5X, iar la Mate 20 Pro poți face zoom optic 5X, iar hibrid mai mare. Însă 10X fără pierderi și pixelare ar fi ceva cu adevărat util, mai ales în călătorii.

Cei de la SlashLeaks au și o schemă cum arată modulul foto, cu oglindă, ca să amplifice imaginea.

Informația este confirmată și de o cerere de patent depusă de Oppo, care a mai circulat în online. În 2017, compania prezentase la Mobile World Congress primul modul cu zoom optic 5X, practic, lumina trece prin lentile ca la un periscop, ceea ce permite mărirea fără a ocupa spațiul cu un obiectiv telescopic ca la camerele foto compacte. Probabil au reușit să urmeze această tehnologie și să realizeze modulul cu 10x.

Cred că o cameră cu zoom mare plus o cameră ultra-wide ar transforma un smartphone într-un succes, dacă și celelalte dotări sunt bune și prețul total nu este astronomic. Urmărim evenimentul și revin cu informații asap.