Deja am scris o mulțime despre următorul Galaxy S10, dar avem o nouă serie de informații care vin după evenimentul anual al companiei Samsung, cel la care au prezentat telefonul pliabil. Sunt informații despre interfața software și zvonuri despre procesor, iar astăzi au apărut noi imagini cu următorul flagship sud-coreean.

samsung galaxy s10 design

Sursa: PhoneArena

Anul viitor Mobile World Congress 2019 în Barcelona are loc de pe 25 pe 28 februarie și putem presupune de pe-acum că evenimentul Unpacked va avea loc pe 24 februarie. Samsung va prezenta probabil atunci și Galaxy S10 și telefonul pliabil Galaxy F despre care s-a tot discutat zilele trecute.

Design-ul Galaxy S10

Cei de la PhoneArena dau imaginea cu design-ul de mai sus, care confirmă în mare toate detaliile pe care le-am discutat. Ecranul cu margini curbate are de-acum o gaură în mijloc pentru camera foto frontală, astfel Samsung evită să folosească un notch precum 99% dintre concurenți și poate spune că are o inovație. De asemenea, marginea de sus și cea de jos sunt extrem de subțiri, aproape invizibile. Cu adevărat Infinity Display.

Camera foto de pe spate este clar triplă, să sperăm că nu va fi similară cu cea de pe Galaxy A7, ci un model nou mai bine gândit. Practic pentru călătorie ar fi util un zoom optic și o cameră wide și cu asta s-ar rezolva majoritatea problemelor. A7 are doar cameră ultra-wide și cea normală. A treia lentilă e folosită doar pentru efecte speciale. Să sperăm că sistemul va fi schimbat la următoarea generație.

Telefonul nu are senzor de amprentă pe spate, ceea ce pare să confirme și zvonul că Galaxy S10 va avea senzor de amprente în display. Ar putea să renunțe de tot la el exact ca Apple, dar nu cred că Samsung va face asta, oamenii s-au obișnuit cu senzor și vor ceva similar. Pentru un Face Recognition, camera selfie plasată în display nu cred că are suficientă tehnologie – trebuie senzor de proximitate, ceva 3D să analizeze formele feței și unii au inclusiv infraroșii pentru momentele în care este lumină slabă. Din punctul meu de vedere este incomod de realizat un sistem comod de Face Recognition doar cu acea cameră.

Cineva observă culoarea, că nu mai este unitară, este genul degrade folosit acum de mulți producători, dar popularizat în special de Huawei în ultimul timp. De fapt, adopția camerei triple și ajustările de design arată că Samsung începe să fie concurat tot mai serios de Huawei. Decizia de design este confirmată și de Ice Universe. Și de alții probabil.

Procesorul Galaxy S10

De câțiva ani, Samsung produce procesoarele Snapdragon, astfel că de fiecare dată Exynos nu vine cu ceva nou, ci este aproximativ identic cu modelul Snapdragon lansat în acel an. Noi ne pregătim pentru lansarea Qualcomm Snapdragon 855 (aka 8150), este undeva spre finalul anului. Următorul procesor Samsung pentru telefoane de top ar fi Exynos 9820, despre care nu avem comunicări oficiale încă. Ceea ce știm cu siguranță este că el va concura procesorul lansat de Apple în toamnă și cel lansat deja pe seria Huawei Mate. De-aici, toată lumea speculează pe aceeași temă.

Procesorul trebuie să fie construit pe 7 nanometri, fabricile Samsung au trecut deja la această tehnologie, iar procesorul trebuie să țină pasul cu rivalii. De asemenea, se știe că atât Apple, cât și Huawei au vorbit despre procesare neurală avansată, XDA spune că va face și Samsung la fel. Mă rog, ei vorbesc acolo despre procesor dual pentru procesare neuronală. Dar anul acesta Apple a prezentat A12 ca având opt nuclee pentru inteligența artificială, un salt de la 600 de miliarde de operațiuni pe secundă la 5000 de miliarde, conform The Verge. Altfel spuns, Samsung are nevoie măcar de procesare duală pentru NPU (neural processing unit), dar probabil vor fi tentați să concureze Apple. Rămâne de văzut.

Despre Snapdragon 855, pe unele site-uri apare deja ca Snapdragon 8150 pentru că se zice că Qualcomm va schimba numele de anul viitor. Se spune că va avea pentru prima dată un NPU integrat, pentru că la 845 nu ar fi făcut acest lucru.

Nu avem mai multe detalii, dar publicații serioase spun că Samsung lansează procesorul pe 14 noiembrie. Dacă e adevărat vom afla mâine.

Sursa Ice Universe

Software și interfața

Samsung a prezentat la conferința dezvoltatorilor din SUA noua interfață pentru modelele flagship, One UI. Sper să fie refăcută de la zero și să nu preia din problemele Experience, care pe S9 are uneori lag. Deocamdată pe Note 9 nu am avut probleme, dar se pare că acestea apar în timp, după utilizarea intensă și nu de la început.

Știm despre noua interfață că a fost dezvoltată împreună cu Google și cu o comunitate întreagă de dezvoltatori Android, tocmai pentru a elimina orice lag și orice alt bug. S-a discutat despre ea mult în contextul telefonului pliabil al Samsung. După cum se vede mai sus, noile icon-uri nu pot fi numite tocmai revoluționare, unii o să zică din start că sunt urâte. Tot mai mulți oameni sunt interesați să personalizeze interfața și să nu mai folosească launcher-ul ales de producătorul telefonului.

Samsung a schimbat fonturile pentru noua interfață și de asemenea a fost redesenată aranjarea Lock Screen pentru a face conținutul important mai vizibil. Interfața este disponibilă pentru testare în versiune Beta dar numai pentru cei înscriși care sunt și acceptați de companie. Puteți vedea toate schimbările și modalitatea de a testa interfața pe site-ul lor oficial.

Revin cu detalii, poate chiar mâine dacă se prezintă oficial procesorul Samsung.