Samsung Galaxy S10 E este noul nume de cod pentru modelul botezat anterior Lite. Am explicat tuturor că un S10 Lite este foarte puțin probabil, deoarece Samsung a renunțat la modelele Lite odată cu S5 Lite. De atunci și pînă acum nu a existat un Galaxy S Lite, iar anul trecut când se zvonea ceva similar s-a dovedit doar o discuție de marketing, modelul real fiind S Light. Abia aștept să aflăm totul despre Samsung Galaxy S10.
Update: – Samsung Galaxy S10e preț;

Discuția apare în legătură cu noile huse pentru Samsung Galaxy S10, unde MobileFun listează printre modele S10 E.

Samsung Galaxy S10 E

Cel mai ieftin model de Galaxy S10 va avea un display similar cu modelele de top, dar nu va avea senzor de amprentă în ecran. Sincer nici nu este atât de necesar dacă recunoașterea facială ar merge bine tot timpul, inclusiv pe lumină slabă. Ecranul va fi de 5.8 inch, cel mai mic din seria nouă, iar restul detaliilor sunt destul de puțin cunoscute.

La ora actuală a apărut în testele de performanțe cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855, dar noi știm tradițional că în Europa Galaxy S10 E va fi lansat cu procesorul Samsung Exynos 9820. Chiar dacă este un procesor pe 8 nanometri și folosește Cortex-A75 ca model, nucleele custom modificate ar putea fi mai performante decât ceea ce oferă Kirin 980 sau Apple A12. Abia aștept să vedem în realitate un test cu noul procesor Samsung.

Se pare că Galaxy S10 E ar avea pe spate tot sistem cu trei camere foto, dar sunt pe modelul A7/A9, doar două vor putea fi utilizate, al treilea este un senzor de adâncime de câmp (depth) de 5 megapixeli. Ceilalți doi senzori, probabil camera normală și cea de zoom optic, au 12 megapixeli fiecare.

Bateria Samsung Galaxy S10 E ar urma să fie de 3.100 mAh, de asemenea cea mai mică dintre modelele de ultimă generație. Telefonul a apărut în teste cu 6GB de RAM, deci probabil nu trec de acest nivel sau poate doar la S10+ să aibă mai multă memorie. Sistemul de operare pare să fie Android 9.0 Pie.

Specialiștii spun că Galaxy S10 E este răspunsul sud-coreenilor la iPhone XR, adică modelul cel mai accesibil, dar atractiv. Acest lucru ar putea însemna de asemenea că ar putea fi scump, iar modelele de top să fie și mai scumpe. Deocamdată nu a apărut nicio analiză care să discute la modul concret despre prețurile noilor modele. Dar în mod tradițional în ultimii ani telefoanele Samsung s-au scumpit continuu, în același ritm cu cele ale Apple sau Huawei. Cam 100 de euro pe an. Uneori mai puțin, alteori mai mult.

Altfel spus, modelul S10 E ar putea costa 900 de euro, iar S10 simplu 1100 de euro, S10+ urmând trendul de a atinge 1.250 de euro. Dar sunt deocamdată speculații, vedem pe măsură ce ne apropiem de Mobile World Congress.

Lansarea Samsung Gaalaxy S10 pare să fi rămas stabilită pe 20 februarie, ceea ce ar fi păcat, Mobile World Congress începe pe 25 februarie și eu ajung acolo pe 23. Oricum, o să văd telefonul la standul Samsung și urmărim lansarea live pe blog.