Orange a lansat azi în exclusivitate smartphone-ul HTC ChaCha, telefonul care permite acces rapid la Facebook prin intermediul unui buton dedicat. Este de fapt “telefonul Facebook” despre care se tot discuta, acum o realitate. Îmi pare rău că n-am ajuns la eveniment, dar abia aștept să văd telefonul.
HTC ChaCha este disponibil în oferta Orange începând de la 49 euro (TVA inclus). Oferta este valabilă până la 31 august 2011 împreună cu un abonament nou Panteră 20 şi o opţiune My Smartphone începând de la 5 euro, pe o perioadă contractuală de 2 ani.

HTC Chacha
HTC Chacha

HTC Chacha

HTC ChaCha este prevăzut cu toate caracteristicile necesare pentru a simplifica accesul la reţeaua socială. Printr-o singură apăsare a butonului dedicat, utilizatorii pot publica ce doresc: link, status, înregistrare video, etc. Mai mult, butonul Facebook se luminează în momentul în care există posibilitatea de a posta conţinut: odată cu accesarea unei poze, scrierea unui mesaj ce poate fi actualizat ca status, etc.

Noul HTC ChaCha utilizează versiunea Android 2.3.3. şi permite sincronizarea telefonului cu informaţiile disponibile pe Facebook. În momentul în care se iniţiază un apel către un prieten cu care utilizatorul este conectat şi pe Facebook, pe ecran apar statusul, fotografia de profil şi notificarea apropierii zilei de naştere a acestuia. Cu HTC ChaCha toate conturile de email instalate pe telefon sunt îmbinate într-un singur inbox, iar mesajele şi conversaţiile Facebook sunt integrate în telefon şi apar în cadrul aceluiaşi inbox, alături de conversaţiile tradiţionale. În plus, utilizatorii pot naviga simultan pe mai multe pagini prin ferestrele multiple ale browserului.