HTC U12 – sau cum se va chema următorul flagship – va avea o tehnologie de date mobile care atinge 1Gbps, considerată de nivelul 5G, următorul val în domeniul telefoniei mobile. Terminalul a fost prezentat la un eveniment special la Taipei, iar telefonul pare impresionant, deși avem puține alte detalii despre el.

Eu personal mă așteptam să lanseze noul model de top la Barcelona, la Mobile World Congress, dar aparent nu va fi niciun eveniment acolo. În schimb HTC a participat la un congres despre 5G la Taipei, iar acolo au făcut demonstrații cu un smartphone necunoscut, care are tehnologia LTE+, considerată acum din spectrul tehnologiilor 5G.

LTE+ zisă și LTE-A sau LTE-Advanced folosește platforma există deja pentru LTE (4G) și va atinge viteze mai mari, fiind practic primul pas spre 5G. Cum Europa are în plan să aducă tehnologia 5G către consumatori pînă în 2020, cred că este corect să presupunem că anul acesta sau cel târziu anul viitor vom vedea tehnologie LTE+ și în România. Pe ecranul telefonului HTC vedeți cum a decurs testul de viteză, are aproape 1Gbps la download și 50Mbps upload. Stă foarte bine pentru o rețea mobilă de telefonie. Am văzut teste similare și în România, la Orage și Vodafone și mă aștept ca, în curând, să vedem servicii comerciale pe măsură ce apar și terminalele compatibile.

Deși nu este clar ce telefon HTC este, toate publicațiile au scris că este probabil HTC U12, adică succesorul modelului flagship al companiei taiwaneze. Ecranul pare să fie de 6 inch cu rezoluție 2880×1440 pixeli, format 18:9 și margini subțiri. De asemenea, probabil că procesorul este Qualcomm Snapdragon 845, pentru că altfel nu ar avea tehnologia compatibilă. Sursele vorbesc despre faptul că va avea 6GB de RAM și probabil ceva mai multă stocare internă.

Dacă HTC U11 a fost lansat în mai, putem spera să vedem noul flagship poate un pic mai devreme. Qualcomm va livra anul acesta procesoarele Snapdragon 845 ceva mai devreme decât a făcut anul trecut cu 835. Dar probabil la final de martie sau în aprilie vom vedea noul flagship HTC.

Sursa: TechNave & DC