iPhone 11 vine abia în septembrie, poate se va numi chiar iPhone XI. Știm deja că Apple pregătește trei schimbări interesante, dar astăzi au apărut noi informații, care merită menționate.

Sursa foto: MBLS

Cele mai noi informații, citate de 9to5mac, spun că iPhone 11 va avea o baterie de 4.000 mAh, ceea ce sună într-adevăr foarte bine. Pînă acum Apple pierdea de fiecare dată bătălia pe partea asta, având baterii cu pînă la 40% mai mici decât rivalii săi. Noile iPhone-uri au autonomie decentă, dar o baterie mai mare le-ar putea da o autonomie de o zi de utilizare, ceea ce ar fi chiar interesant.

Noile modele Apple XI vor avea de asemenea tehnologie Fast Charging cu 15W, una dintre cele mai puternice din industrie. Practic, s-au gândit ca într-un singur an să recupereze întârzierile față de rivali. Este drept, au și așteptat mult timp, o vreme având doar actualizări minore fără ceva cu adevărat important.

Anul trecut vânzările Apple au scăzut, iar analiștii prevăd că această scădere se va menține și în 2019, de unde și acest efort continuu de a readuce atenția asupra terminalelor iPhone noi.

Pe lângă discuția privind bateria, publicațiile menționează că noile ecrane OLED de la iPhone 11 vor avea rată de refresh de 120Hz, pentru a fi mai performante pe zona de gaming. Un astfel de ecran este și pe iPad Pro, deci nu ar fi tocmai ceva neașteptat.

Altă discuție de acum câteva zile spunea că Apple va schimba cablul de încărcare pentru noile telefoane iPhone și va adopta mult așteptatul USB Type-C, după ce au făcut o grămadă de bani cu mufele proprii și au dezvoltat un ecosistem de accesorii compatibile cu mufele astea. Evident, toată lumea va trebui acum să schimbe conectorii trecând la noile formate.

USB Type-C este deja pe Macbook și funcționează destul de bine, iar de la rivalii pe Android știm că se pot conecta căștile, tehnologia audio fiind foarte bună cu acest format. Mă aștept ca Apple să nu includă adaptor de căști, ci acesta să fie vândut separat, ca de obicei. Sunt foarte curios dacă veți putea folosi accesorii de pe telefoanele Android, dar cred că nu vor funcționa toate ok.

Tehnologia USB Type-C permite de asemenea tehnologia de încărcare rapidă despre care se vorbea în primele zvonuri legate de bateria nouă, de capacitate mai mare.

După cum știți, în articolul anterior am vorbit despre posibilitatea ca Apple să adopte camera triplă pentru modelul de top, probabil iPhone XI Max, iar noile ecrane nu vor avea notch, camera frontală urmează să fie plasată într-o gaură în ecran dacă este să credem sursele din China.

Urmăresc tot ce se scrie despre ascest dispozitiv și revin cu informații asap.