Despre LG G6 Mini se discută deja de ceva vreme, după ce s-au confirmat modelele G6 Pro și Plus. Primul lansat oficial a fost G6 Plus, iar sursele spun că G6 Mini va fi lansat sub numele oficial LG Q6.

LG Q6 ar avea un ecran de 5.4 inch, dar datorită marginilor subțiri este mai compact și perfect pentru ținut în mână. Terminalul are aproximativ dotări la fel de bune precum LG G6, dar vine cu numai 3GB de RAM și are pe spate o singură cameră foto cu senzor de 13 megapixeli. Ecranul păstrează formatul de la LG G6, cu aspect 18:9 sau 2:1, probabil pe partea de software nu vor fi mari diferențe. Conform surselor va fi un ecran Full HD, tocmai pentru a sublinia că este vorba de un model mid-range. Să sperăm că și prețul va fi unul accesibil.

Ziariștii din Polonia au primit și o invitație la un eveniment pe 11 iulie, unde apare un hashtag oficial #LGBarbeQ, iar oamenii în loc să presupună că este vorba de vreun produs electrocasnic, au tras concluzia că se lansează LG Q6. Eu personal cred că e dusă cam în extrem această presupunere, mai degrabă cred că LG va lansa un grill nou.

În orice caz pare că este confirmată tendința LG de a diversifica la maxim seria G6, iar acest lucru este benefic, pentru că și utilizatorii fără buget se pot bucura de un smartphone puternic. Bine, asta în caz că va păstra măcar Snapdragon 821. Dacă vine cu vreun procesor slab, atunci modelul va rămâne pe rafturi ca multe alte tentative de mid-range. E bine că se lansează din nou modele “mini”, pentru că ecranele au crescut foarte mult și acum telefoanele sunt din ce în ce mai uriașe. Iar oamenii au nevoie și de modele compacte care să fie bine dotate. Cel puțin așa cred.

Așteptăm 11 iulie și dacă apare LG Q6, vă anunț. Nu sunt deocamdată detalii despre preț, despre lansarea globală sau alte asemenea informații.