Abia lansat noul iPhone telefon cu ecran tactil al Nokia are un succes comercial deosebit, ne asigura oficialii companiei finlandeze. Nokia 5800 XpressMusic s-a vandut in peste un milion de exemplare in toata lumea. Am terminalul la teste, abia reusesc sa ma obisnuiesc fara taste. Sigur, sunt un clasic in viata 😉 Tot timpul, cu tot ecranul tactil, imi vine sa trag de el sa iasa tastatura. Pina la urma, dupa vreo doua zile m-am mai obisnuit cu sistemul, dar tot imi vine greu sa scriu un mesaj ceva. Desi sunt unii utilizatori de iPhone care spun ca pot scrie cu mica tastatura virtuala, eu abia acum ma adaptez la ea. Pe Internet ai nevoie de stylus, pentru ca tastele pentru introducerea adresei sunt mici.

Placut este sistemul tactil, cu vibratii la fiecare apasare, iar cu siguranta camera foto digitala, la fel de uimitoare a la orice telefon Nokia. Oare cum le-o face mai bune ca restul, e vorba de Carl Zeiss sau de software? Camera de 1 mpx de la Nokia e comparabila cu un 3megapixeli camera no-name din China. Cea de 5 megapixeli este de ajuns pentru poze foarte bune, daca e lumina.

Si am vazut destule, chiar si Sony Ericsson Cyber-shot C905, cel cu camera foto de 8 megapixeli. Poate doar LG Renoir sa fie mai tare la poze / clipuri.

In rest, mai am de jucat cu Nokia 5800. Inca n-am pus muzica pe el sa vedem cum sta la capitolul la care ar trebui sa fie beton. Gasiti Nokia 5800 la Sigmanet.