Nokia E90 Communicator este unul din cele mai bune telefoane de business si divertisment realizate de producatorul finlandez. Are toate calitatile de afaceri ale seriei E, practic lucrezi la el ca la un laptop obisnuit, dar are in plus playerul de muzica si o camera foto digitala de 3,2 megapixeli.
Este un telefon mobil 3G, deci beneficiaza de conexiunea de date rapida, are patru benzi GSM pentru a putea fi folosit peste tot in lume. Foloseste sistemul de operare Symbian S60, cel mai stabil de pina acum in lumea echipamentelor de buzunar. Pentru conectarea la PC si la alte echipamente telefonul foloseste pachetul Nokia Intellisync Mobile Suite 8, o versiune imbunatatita, abia prezentata de compania finlandeza.

Urmeaza link-ul pozei pentru versiunea intreaga!

Telefonul mobil are de asemenea conexiune WiFi, dar si noua tehnologie HSDPA (Higgh Speed Downlink Packet Acces) care creste viteza de descarcare (largimea de banda) pina la 14,4 Mbps in functie de retea. Ecranul color imens pentru un telefon are 16 milioane de culori.
Camera foto digitala de 3,2 megapixeli are blit si o serie de setari manuale. Nokia E90 Communicator vine de asemenea cu radio FM, player de muzica si video, harti si GPS. Exista de asemenea o camera foto suplimentara pentru apeluri video pe 3G.
Â