Samsung Galaxy S7 a fost deja prezentat în detaliu “pe surse”, dar zilele astea s-a mai adăugat o picătură de informație: va avea o baterie de mare capacitate, cu o autonomie mai bună decât versiunile anterioare. Și evident, este confirmată de-acum varianta S7 Edge.

 

Samsung galaxy-s7-design-leak

Sursa foto: Onleaks.

 

Tot ce știm despre Samsung Galaxy S7

Oficial sau neoficial, astea sunt cam toate informațiile:

– lansarea oficială este pe 21 februarie, la Mobile World Congress 2016, la Barcelona. O să fiu acolo și vă scriu 🙂
– știm deja o parte din detaliile tehnice: Snapdragon 820 / 4GB RAM / 5.1 QHd / 12 mpx / Android 6.01;

– prețul va fi mai competitiv decât anii anteriori, dar nu vă așteptați să fie ieftin;

– va avea din nou slot pentru carduri de memorie micro SD;

– design similar, dar performanțe mai bune. Seamănă și cu Note 5 și cu noua serie A, fără mari schimbări;

– vine cu tehnologia Force Touch sau 3D Touch lansată de competitori deja, precum și încărcare rapidă;
 

Alte detalii despre S7

Samsung Galaxy S7 va avea un acumulator de minim 3.000 de mAh, spun cei care au asistat la teste. Se pare că primul sample ajuns pe la bloggeri a rezistat 17 ore în testele de performanțe cu ecranul activ. Cel puțin așa spune un mare zvoner, care a mai dat și gherle în trecut. Știu că partenerii Samsung , inclusiv cei din România, au văzut deja noul Galaxy S7 și au testat deja prototipurile, iar impresia lor este bună. Din păcate nimeni nu are voie să dea detalii în vreun fel.

Rezultatul de 17 ore “cu luminozitatea dată la maxim” este foarte bun, deși terminalele cu acumulator mare rezistă mai mult. Totuși, un S6 cu ecranul activ cred că rezistă aproximativ jumătate din timp. Teoretic, autonomia ar fi de cel puțin 34 de ore dacă utilizezi normal telefonul. Dar practic, vom afla mai multe abia dacă zvonurile se confirmă. Pentru a avea baterie mai mare Galaxy S7 ar trebui să renunțe la statutul de smartphone ultrasubțire, ca să nu mai zic că nu cred că procesorul a fost utilizat la fel de intens sau are un mod special în care nu consumă energie. Analiștii observă de asemenea că, pe site-ul Samsung, Galaxy S6 este trecut cu 13 ore la video-playback, iar Note 5 cu 15 ore de video-playback. Dacă la asta se referă autonomia de 17 ore, atunci este o cifră bună, dar neimpresionantă. Cu 13,3% mai mult decât Note 5, e de bine, dar nu spectaculos.
 

Galaxy S7 Edge

Modelul cu ecran curbat, pe care bloggerii americani îl confundă cu modelul S7 Edge Plus, va fi probabil tot cu ecran de 5.1 inch. Eu cred că Samsung păstrează tradiția și va avea un S7 Edge acum, similar cu S7, iar modelul 7+ va fi lansat la jumătatea anului. Așa a fost anul trecut cu generația 6. Nu cred că S7 Edge va avea ecran de 5.5 inch, ci tocmai viitorul S7 Edge Plus va avea 5.5 inch. De aici și confuziile.

Există și un zvon că Samsung va avea și o ediție cu procesor Exynos 8890. Este posibil, în anii trecuți foloseau două variante, dar în Europa și US ajungeau modelele cu Snapdragon. Acum, rămâne să vedem pentru că anul trecut au renunțat la Qualcomm și s-a schimbat toată istoria. De asemenea, anul trecut nu au vrut să lanseze oficial Note în Europa, iar doritorii și-au luat terminalul prin sursele gri din piață. Oricum, deciziile de anul trecut s-au dovedit greșite pentru Samsung, iar șeful diviziei mobile a companiei a fost demis și înlocuit. Să vedem ce vor face în continuare.

Restul detaliilor tehnice rămân similare pentru modelele Edge, cel puțin deocamdată. Cea mai mare schimbare ar fi camera de 12 megapixeli în loc de cea de 16 care exista. Dar poate au lucrat la alte detalii, poate un senzor mai mare, poate altceva. Oricum, aflăm mai multe abia în februarie.