Xiaomi va concura Razer cu un smartphone gaming botezat Black Shark (apropo, Blackshark este un brand Razer). Xiaomi a înființat recent o divizie pentru telefoane de gaming, Black Shark, scris separat.

Xiaomi-Black-Shark-gaming phone

Iar telefonul a apărut recent pe un test Antutu și are scoruri foarte mari, la fel de bune precum Mi Mix 2S. Informațiile apar într-un advertorial în chineză de pe site-ul Antutu, pe care Google Translate îl traduce destul de bombastic și greu de înțeles. Cert este că terminalul secret a terminat testul de performanță și a obținut peste 270.000 de puncte, datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 845.

Terminalul vine cu 8GB de RAM și 32GB de stocare, ceea ce e cam bizar pentru că jocurile video ocupă mult spațiu. Le poți muta pe cardul microSD, dar atunci hărțile se vor mișca greu, pentru că stocarea pe card este mai lentă. Dar pentru a controla prețul este ok și 32GB. Ecranul este pe formatul FHD+, 2160×1080 pixeli, probabil de 6 inch. Vă pun testul mai jos și comentăm după aceea.

Prim oară când am văzut numele Black Shark m-am gândit că de fapt este un telefon Razer, evenutal o nouă variantă pentru Razer Phone , dar apoi am căutat online și se pare că este o nouă divizie a Xiaomi. Aceasta are ca scop tocmai să concureze Razer și să producă telefoane de gaming. Pînă acum au existat diverse proiecte de acest gen, dar niciunul nu a prins serios. Cei care vor gaming mobil se orientează mai degrabă spre Nintendo Swift sau alte dispozitive. Deși Sony ar fi avut cele mai multe șanse datorită Playstation, nu au lansat ceva din zona asta. Nvidia are proiecte similare cu tableta Shield, dar nu a făcut un telefon pe măsură. Dar este posibil să vedem pe viitor o concurență mare pe nișa de gaming.

Dacă Asus va lansa un smartphone RoG (Republic of Gamers), atunci probabil că toți concurenții vor intra în joc pe segmentul ăsta. Xiaomi a lansat zvonuri că acest smartphone de gaming va avea un sistem de răcire inspirat de inginerii din aviație și că va include un DSP (Digital Signal Processor) pentru procesare mai rapidă.

Deocmadată Black Shark este doar un start-up în care Xiaomi deține 22%. Se pare însă că vor lansa în 2018 acest produs. Revin cu informații imediat ce aflu mai multe.