Allview P8 Energy mini este lansat oficial, așa cum anticipam. Compania brașoveană a ales de data asta un ecran standard, de 5 inch, un procesor quad-core cu 2GB de RAM, bateria fiind de 4000 mAh pentru autonomie mai mare. Prețul este de 799 lei, chiar accesibil.

Allview P8 Energy mini

Noutatea la Allview P8 Energy mini ar fi display-ul acoperit cu sticlă curbată 2.5D, care face furori la terminalele premium. Oricum, modelul are un design interesant, de terminal premium. Modelul de anul trecut, Allview P8 Energy, a avut mare succes pe piața locală, așa că firma brașoveană vrea să profite de ocazie pentru a aduce un model mai frumușel și mai accesibil.

Acumulatorul de 4.000MAh asigură o autonomie de până la 400 de ore în stand-by și 1.500 de minute de convorbire, conform producătorului, dar nu am testat acest lucru. Ei zic că limitarea la funcțiile principale ale telefonului poate prelungi durata de funcționare a acestuia cu până la 9 zile. Datorită funcției Fast Charging acumulatorul se încarcă de la zero la 10% în aproximativ 9 minute, iar o zecime din energia sa poate susține funcționarea smartphone-ului în Mod Extrem pentru 22 de ore și 30 de minute.
Energia telefonului P8 Energy mini poate fi de asemenea direcționată spre alte dispozitive, cablul OTG transformând smartphone-ul în power bank pentru alte terminale.

Allview P8 Energy mini este un smartphone dual SIM echipat cu procesor Quad Core la 1,3GHz, care împreună cu memoria RAM de 2GB și sistemul de operare Android 5.1 Lollipop asigură o experiență multimedia ok. Stocarea internă este de 16GB și poate fi extinsă prin adăugarea unui card microSD de până la 128GB. Display-ul de 5 inch IPS are o rezoluție de 1280×720 pixeli și este protejat de zgârieturi prin DragonTrail Glass, iar sticla 2.5D oferă un aspect interesant și o senzație plăcută la atingere.

Camera foto are senzor de 8 megapixeli cu autofocus și tehnologie HDR, de asemenea filmează la calitate Full HD. Pentru pze selfie camera frontală are senzor de 5 megapixeli.

Prețul smartphone-ului Allview P8 Energy mini este de 799 lei. Achiziția prin precomandă se poate realiza de astăzi, 19 ianuarie, iar livrările vor fi efectuate începând cu 28 ianuarie 2016.