Allview X3 Soul este primul smartphone din generația a treia, iar modelul nou are specificații bune și un design ok. Terminalul are procesor octa-core, tehnologie 4G, dual-SIM și este subțire de doar 6.9 milimetri.

Allview X3 Soul
Allview X3 Soul

Allview X3 Soul are carcasa metalică și are de asemenea funcții avansate ale camerei foto. Procesorul este octa-core pe 64 de biți, este un Mediatek MT6735, la 1.3GHz, cu accelerator grafic Mali T720. Este susținut de memoria RAM de 3GB, stocarea de 32GB și un card de memorie de până la 128GB. Este cu platforma Android 5.1 Lollipop. Dacă pui card de memorie însă nu se mai poate utiliza al doilea SIM. Telefonul oferă conectivitae 4G în standardele TDD și FDD.

Este realizat din metal în proporție de 89% cu format unibody. Nu e disponibil pe negru, ci doar pe argintiu și un galben cam intens. Display-ul este cu diagonala de 5,5” AMOLED, realizat de Samsung, oferă o rezoluție de 1280x720px. Include OGS și este protejat de sticla Gorilla Glass 3. Marginile oblice ale telefonului și spatele ușor curbat asigură o bună priză în mâna utilizatorului, dincolo de efectul estetic remarcabil.

Acumulatorul integrat este de 3150mAh, iar prin soluțiie software de reducere a consumului, autonomia smartphone-ului poate fi crescută. Include de asemenea tehnologie de încărcare rapidă. Camera foto are senzor de 13 megapixeli, sistem cu 5 lentile și f/2.0, iar aplicația are funcții interesante, una dintre ele permițând combinarea fotgrafiilor pentru o rezoluție mai mare (pînă la 65 de megapixeli). Camera frontală are senzor de 5 megapixeli pentru poze selfie. Include deja și un mod special de utilizare pentru copii, iar aceștia nu pot face nici comenzi, nici setări care să strice terminalul.

Una dintre noutățile anunțate este și integrarea mufei USB Type-C, acum sunt curios dacă dar nu oferă și adaptorul pentru a utiliza telefonul conectat la PC, trebuie cumpărat separat. Dacă aflu detalii revin cu informații asap.

Prețul anunțat pentru Allview X3 Soul este de 1.499 lei. Deja se pot face precomenzi, iar livrările vor fi efectuate începând cu 15 februarie, conform oficialilor firmei.