După ce Orange a lansat un telefon pentru seniori, VHCI Business Development aduce pe piața locală telefonul mobil pentru vârsta a treia Colia S402. Modelul are butoane cat mai vizibile, un ecran cu caractere marite, sonor puternic și chiar o soluție pentru conectarea la un tensiometru.

ColiaS402 , telefonul pensionarului

Meniul este în limba română. Fiind simplu și intuitiv, acesta conține funcțiile cu adevărat utile unei persoane care vrea să telefoneze. Pe lângă funcția primară, Colia poate recepționa posturile de radio FM și include un player MP3. Fișierele audio pot fi redate de pe un card de memorie SD. Telefonul dispune de o lanternă, a cărei utilitate va fi deseori probată. Un întrerupător dedicat, amplasat pe partea laterală a telefonului, o face și mai accesibilă utilizatorilor grăbiți. Datorită simplității telefonului, autonomia acumulatorului intern poate depăși 10 zile în modul stand-by.

Colia S402 dispune de un buton SOS, configurabil pentru apelarea fie a serviciului de urgență 112, fie a unei persoane apropiate. În cazul unui incident neplăcut, posesorul telefonului poate solicita ajutor prin apăsarea timp de 3 secunde a acestui buton amplasat convenabil pe spatele carcasei.

Pe lângă toate funcțiile adaptate pentru utilizatorii vârstnici, Colia dispune și de un accesoriu opțional foarte util: un dispozitiv de măsurare a tensiunii arteriale. Acesta se conectează prin cablu la telefon pentru afișarea rezultatului.

ads
Colia S402 tensiometru/telefon