Evolio Icon este primul smartphone autohton cu 4 GB RAM și procesor octa-core la 2.0 Ghz. Totul va depinde de preț, care deocamdată nu este comunicat oficial.

Update 1: prețul va fi în jurul a 2.000 de lei (în marja 1.900 – 2.100 de lei).

Evolio Icon

Evolio Icon este dual-SIM și pe lângă specificațiile avansate vine cu Android 6.0. Ecranul este Full HD cu diagonala de 5.5 inch, are tehologie 4G în ambele standarde, FDD și TDD, de asemenea senzor de amprentă, tehnologie NFC pentru transfer wireless de date și de asemenea încărcare rapidă pentru baterie și încărcare wireless. Telefonul Evolio dispune de o cameră foto de 13 megapixeli pe spate și o cameră secundară pentru poze selfie de 8 megapixeli.

Nu avem detalii foarte multe în acest moment, telefonul va fi disponibil abia din martie. Este cu siguranță unul dintre cele mai puternice terminale sub brand local, va fi interesant de văzut. Sper să ajungă la teste și dacă aflu mai multe detalii, am să vă scriu.

Liviu Nistoran, fondatorul Evolio, a declarat că vrea pe 2016 să consolideze brandul pe zona de terminale mobile și să atigă “o cotă de piață de 35-40% în categoria brandurilor locale”.