Urmăresc peste 50 de bloguri de tehnologie și publicații care au rubrici de tehnologie. Intru de câteva ori pe zi și mai văd ce actualizări fac. Iar oamenii scriu deja despre Galaxy S9 sau despre iPhone 9. Și vă explic imediat de ce.
Credit foto: © Agsandrew | Dreamstime.com – Mindtricks
Îmi trec prin fața ochilor câteva sute de știri în fiecare zi. Foarte multe dintre ele plicticoase. Cutare a lansat o actualizare software. Cutare are probleme cu o actualizare software. Hackerii au găsit o vulnerabilitate în Linux. Mă rog, tot felul de informații de gen. Unele mi se par interesante, le mai preiau, dar majoritatea nu. Cam 99% din informațiile publicate sunt chestii ca să creăm senzația că se întâmplă ceva. Că urmează o nouă revoluție. Că o să fie lansat un produs mai bun. De fapt, niciunul din marii producători de tehnologie nu mai știe în ce direcție să apuce. Toți așteaptă pe careva să lanseze ceva interesant, ca să copieze și ei.
La fel și site-urile de știri. Așteaptă ceva interesant cu care să atragă cititori. Știrile normale sunt plicticoase. S-a scris deja despre iPhone 7S și iPhone 8 de s-au tocit tastaturile. Știm cum va fi Galaxy Note 8 deși nu s-a lansat. Știm tot ce se va lansa anul acesta în domeniu. Deci, ce mai putem scrie interesant? Iar aici intervin redactorii creativi.
Cei care fac cele mai savuroase articole, citite de toată lumea. Dar ce mai contează că sunt inventate, povestea e atât de bună. Așa că oamenii scriu deja cum va fi Galaxy S9, care va fi lansat în februarie. Sau iPhone 9 care va fi lansat anul viitor în septembrie. Ce mai contează că informațiile sunt inventate sau pure speculații. Avem ceva nou, unic, gata să fie consumat de ahtiații după informație. În plus de asta, sunt indexate de pe-acum cu Galaxy S9 sau iPhone 9. Muncesc mai puțin când va fi adevărata lansare.
Ceva nou de discutat în pauza de cafea. Ceva nou de povestit la bârfă, la fumat. Timpul trece, cine o să mai țină minte cine a scris prostia aia sau ailaltă…