Cele mai noi informații despre Samsung Galaxy S9 arată că noul design este extrem de similar cu ceea ce am văzut la S8/Note 8 și că ideea unui redesign mai agresiv a fost deocamdată abandonată. Pe spate este camera foto duală, dar diferită de cea de la Note 8, cu un senzor de amprentă poziționat corect, central.

Samsung Galaxy S9 – detalii tehnice

Este clar deja că lansarea Samsung Galaxy S9 va fi la Mobile World Congress. Deja oficialii Samsung au negat informația că va fi lansat la CES 2018. De obicei la show-ul american din ianuarie doar un grup de parteneri primesc acces la telefonul Samsung. Ei vor cunoaște detaliile, vor avea poze, dar au embargou probabil pînă în februarie. Cum se respectă aceste embargouri, am văzut deja. Informațiile ajung la marii furnizori de zvonuri, care le dau mai departe.

De fapt, politica este inventată de Apple și a pornit cu acel incident în care iPhone era “uitat” într-un bar din Silicon Valley. De atunci zvonurile au devenit aproape mai importante decât știrile și oamenii le consumă mult mai intens decât comunicatele de presă oficiale. După părerea mea, multe informații sunt date sau negate pe baza zvonurilor. Uneori, din cauza informațiilor lipsă, zvonerii mai încurcă telefoanele. Înainte lansarea S6, se auzise că iPhone va avea ecran cu margini curbate. Informația nu s-a confirmat niciodată și singurul flagship cu ecran cu margini curbate a rămas deocamdată S6/S7/S8.

Samsung Galaxy S9 continuă trendul și aduce foarte puține noutăți. Va fi primul flagship din 2018 care aduce procesorul Qualcomm Snapdragon 845. Compania sud-coreeană va avea un procesor similar pentru Europa, Exynos 9810, cu performanțe comparabile. Probabil performanța este aproape de Apple A11 Bionic. Nu avem teste încă, dar cred că vor dori să depășească terminalele Apple. Să vedem dacă vor reuși.

Cred că S9 va avea 6GB de RAM sau maxim 8GB de RAM. Versiunea de bază are 64GB de stocare internă și slot de carduri de memorie. Versiunile superioade de 128/256GB. Ecranul Samsung Galaxy S9 va fi de 5.8 inch, iar Galayx S9+ va avea ecran de 6.1 inch. Dimensiunile totale ale terminalelor sunt comparabile cu S8/S8+, cu mici diferențe. Conform zvonurilor actuale, va fi încă un smartphone Samsung care va atinge pragul de 1.000 de euro. Poate că nu modelul de bază, care va fi mai accesibil, dar modelele de top sigur ating 1.000 de euro.

Mai avem două zvonuri puțin plauzibile. Unii scriu că Samsung Galaxy S9 va avea ecran cu rezoluție 4K. Acest lucru este puțin plauzibil pentru că ecranul 4K consumă foarte multă energie și scade dramatic autonomia. Pe S8+ dacă trec la rezoluția maximă, autonomia scade la câteva ore. La FHD+ ține cât de cât, iar pe rezoluție mai mică ține foarte bine. Cred că încă nu este cazul pentru 4K.

Alții spun că telefonul Samsung va avea o singură cameră foto pe spate, ca să mențină doar Note 8 cu cameră duală. Ar arăta cam așa:

Eu nu cred că este real. Cred că vor avea cameră foto duală și de aceea cred că imaginea de mai sus este reală. Sper de asemenea să rezolve odată cu senzorul de amprentă, care poziționat lateral este foarte greu de utilizat. Practic, am renunțat la el pe S8+ pentru că este foarte greu de folosit.

 

Via: Sammobile, Phone Arena, Valuewalk