Huawei Honor 8 Pro a fost lansat oficial în Europa, este considerat drept un P10 cu dotări mai bune, dar preț mai mic. Abia apucasem să vă scriu despre Honor 8 Pro, iar acum să vedem și detaliile tehnice și prețul în Europa.

Huawei honor 8 Pro
Huawei Honor 8 Pro

Detalii tehnice

Display: 5.7″ (2560×1440 pixeli)
Procesor: HiSilicon Kirin 960
Memorie: 4/6GB RAM
Stocare: 64GB
Camere foto: 2×12 megapixeli
Frontala de selfie: 8 megapixeli
Baterie: 4000mAh
Preț: aproximativ 2.500 de lei

Despre Huawei Honor 8 Pro

Cei de la Huawei au poziționat Honor ca un brand independent. Mie îmi vine greu să zic doar Honor, fără să amintesc Huawei 🙂 Telefonul este aproape peste P10 Plus, dar mai ieftin decât P10 simplu, deci va fi automat un hit pentru cei care caută telefoane performante, dar accesibile. Probabil și cei de la Huawei vor să crească în vânzări folosind modelele existente pentru a crea combinații multiple. Anul acesta au lansat nu doar P10 și P10 Plus, dar și P9 Lite 2017 și P10 Lite și am citit chiar despre o nouă ediție P8 Lite. Cam așa au procedat și Samsung de au ajuns să vândă cele mai multe telefoane. Dar pînă la urmă tactica asta poate crea și probleme, oamenii nu mai știu care sunt telefoanele bune și așa mai departe.

Ecranul de 5.7 inch este mai mare decât la P10 și P10 Plus, iar bateria este și ea mai mare. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, ecranul este sub Mate 9 (5.9 inch), cu aceeași baterie, deci va avea autonomie mai mare. Camera de 12 megapixeli pare să fie aceeași, dar nu are lentile sau tehnologie Leica. Este o cameră duală, dar nu știm exact dacă este alb negru + color, ca la P10. Lentila este f/2.2, un pic mai slabă. Camera frontală este de 8 megapixeli. Procesorul este același, Kirin 960, iar versiunile cu 6GB de RAM vor fi probabil mai scumpe, pe unele site-uri apare cu 4GB de RAM, pe altele scrie ca sunt 6.

ads

Telefonul are spatele din aluminiu, în loc de sticlă ca la P10, iar pe ecran este Gorilla Glass 3 în loc de 5. Una peste alta, este un smartphone puternic și bine făcut, care cred că va prinde. Dar Huawei au mai multe modele la acest nivel de preț, așa că e complicat să alegi ce este mai bun pentru tine.

Via