Huawei Mate 20 Lite a apărut în magazine fără să fie lansat oficial. Prețul acestui model în oferta Vodafone este de la 109 de euro cu abonamentul Super Red 25, azi e la ofertă chiar cu 79 de euro, iar fără abonament costă 399 euro.

Detalii tehnice confirmate

Huawei Mate 20 Lite este disponibil în trei variante de culoare, albastru, negru și auriu și dispune de sistem de operare Android 8.1 Oreo. Are ecran LTPS IPS cu diagonala de 6.3 inch și 4GB memorie RAM. În ceea ce privește aspectul hardware, noul smartphone are procesor HiSilicon Kirin 710 octa-core, capacitate de stocare de 64GB care poate fi extinsă cu ajutorul unui card MicroSD de până la 256GB și un acumulator de 3750mAh. Smartphone-ul are un sistem de camere principale de 20MP + 2MP și un sistem de camere frontale de 24MP + 2MP. Camera frontală utilizează inteligența artificială care are la bază opt categorii de scenarii pentru a surprinde mai bine persoanele.

Huawei Mate 20 Lite este disponibil începând și poate fi achiziționat din magazinele Vodafone România, din cele ale partenerilor și de pe site-ul operatorului. Procesorul HiSilicon Kirin 710 este abia lansat oficial de compania chineză. Este un procesor construit pe 12 nanometri, deci consumă mai puțin și se încinge mai puțin. Este octa-core, are patru nuclee de mare putere Cortex-A73 la 2.2 GHz și 4 nuclee economice Cortex-A53 pentru a reduce consumul de energie. Overall este cu 75% mai puternic single-core și 68% multi-core decât Kirin 659 de la P20 Lite. Acceleratorul grafic este Mali-G51 MP4, de 1.3 ori mai rapid decât cel de la P20 Lite. Suportă LTE Cat12, deci o să aveți viteze de net mai mari unde există acoperire și dacă aveți abonamentul corect.

ads

Designul Huawei Mate 20 Lite pare să fie destul de similar cu P20 Lite, există doar mici deosebiri. Dimensiunile par mai mari și greutatea este peste P20 Lite (din cauza ecranului mare și a bateriei). Overall, este însă mai performant decât P20 Lite și cred că se va vinde foarte bine.