Huawei P20 a fost dezvăluit pe surse de onleaks și Tiger Mobile – unde sunt multe poze, inclusiv cu acest clip video de mai jos. Arată destul de ok, dar fără prezentările de marketing nu este deloc grozav. Nu are camera foto triplă care a fost anunțată. Mai multe vom afla abia la lansarea din martie.Oamenii în continuare se sfiesc să spună clar dacă va fi P11 sau P20, deși toată lumea scrie că următorul flagship va fi Huawei P20. Nu avem acum detalii despre P20 Plus, este posibil ca modelul P20+ să aibă sistemul cu trei camere, pentru a se diferenția de P20. Deocamdată singura noutate majoră pare să fie camera duală de pe partea frontală, pentru poze selfie mai interesante.

De asemenea, design-ul este modern, cu margini subțiri, fără butonul de Home care nu era deloc necesar de la P10. Sigur, dotările tehnice vor include procesorul HiSilicon Kirin 970, care este foarte performant, a fost lansat pe Mate 10. Probabil au mai lucrat împreună cu Leica la senzorii foto, sper să nu fie identici cu cei de la Mate. Anul acesta se aude că ar fi crescut ecranul ca diagonală. Nu mai e de 5.2 inch, ei vorbesc aici de posibil 5.7 inch, deci logic ar fi să fie noul panoul de 5.7 inch FHD+ (2160×1080 pixeli) care a fost deja inclus pe unele telefoane chinezești.

Zvonurile spun că noua cameră foto Leica cu trei lentile va putea combina fotografiile la rezoluții de 40 de megapixeli. De asemenea, ar putea avea un zoom optic 5X, cel mai mare pe un telefon compact. Camera frontală pentru selfie ar avea senzori de 24 de megapixeli. Sau cel puțin unul dintre ei ar putea fi. Sau poate nu va avea deloc cameră duală pe față.

Pe lângă cameră duală pare totuși să aibe și “moț” ca la iPhone X. Am mai scris despre asta, mi se pare destul de aiurea. Nu e utilă funcția și mai mult încurcă. Dar pentru că producătorii chinezi vor mereu să pară la fel ca iPhone, este probabil să aibă așa ceva.

Probabil Huawei P20+ va avea ecran mai mare, de 6 inch sau poate chiar mai mare, probabil și bateria de capacitate mai mare. Deocamdată nu am alte detalii tehnice, așteptăm cu toții să vedem clarificări. Nu am nici invitația la vreun eveniment Huawei, deși s-a scris despre el, nimeni nu a publicat invitația, așa că nu știm dacă este vreun indiciu acolo. Pun și poza de pe spate, cum văd ei fără cameră triplă. Alte poze sunt pe Tigermobile, altele pe contul de twitter onleaks.

Vouă cum vi se pare Huawei P20 ? Sau P11? Merită așteptarea pînă în luna martie?