Lenovo K80M se anunță un best-buy al sezonului, mai ales pentru cei care știu să cumpere din magazinele internaționale, pentru că direct nu cred că va veni în România. Este un smartphone arătos și bine dotat, cu un preț de sub 200 de dolari, dar care merită investiția.

lenovo-k80m-pictures1

Lenovo K80M

Modelul are un display cu diagonala de 5.5 inch, IPS cu rezoluție Full HD și densitate de 440 pixeli-per-inch (ppi). Procesorul este quad-core la 1,83 Ghz, un Intel Atom din noua generație, dar cu 4GB de RAM pentru performanțe nebănuite. Iar procesorul este un pic peste Snapdragon 400 și are un accelerator grafic PowerVR de asemenea peste performanțele unui Adreno 305.

Telefonul nu este dual-SIM și are stocarea internă de 64 de GB, ceea ce mi se pare extrem de generos comparat cu alte terminale entry-level și din zona asta de preț. Din această cauză nu are însă slot pentru carduri microSD, ceea ce se poate considera un minus. Include însă toate tehnologiile wireless, inclusiv NFC, iar datele se pot transfera rapid prin WiFi. De asemenea, bateria integrată este de 4.000 mAh, ceea ce va asigura o autonomie peste medie.

Lenovo K80M are pe spate o cameră foto cu senzor de 13 megapixeli, include chiar și tehnologie pentru stabilizarea optică a imaginii (OIS). Camera frontală pentru poze selfie are senzor de 5 megapixeli. Din păcate platforma mobilă este Android 4.4, are și o interfață realizată de Lenovo.

Atenție la achiziție, există și o versiune cu 2GB de RAM și 32GB de stocare, mai ieftină, dar care nu va fi la fel de performantă. Telefonul este 4G, include tehnologia FDD + TDD, deci ar trebui să fie compabitil cu rețeaua Digi Mobil. Deja este în magazine la un preț de 180 de dolari, dar trebuie să fiți atenți la costurile de transport și eventualele taxe vamale.

Se pare că în ultima perioadă trendul continuă spre terminale accesibile care să ofere maximum de performanță la un preț relativ decent. Terminalele din zona medie ar avea nevoie însă de un procesor mai decent, nu zic să fie de nivelul Snapdragon 820 sau ultimul Exynos, dar măcar la jumătatea distanței. Din păcate, nici Intel, nici Mediatek nu au reușit acest lucru. Ori sunt performante, dar scumpe, ori sunt ieftine, dar complet neperformante. Mai rămâne să vedem ce se întâmplă anul acesta 🙂

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!