Moto G Fast pare să fie o altă versiune oficială a lui Moto G Pro. Detaliile și dotările par relativ similare, dar nu are și stylus precum modelul Pro.Clipul video ar fi fost postat inițial pe contul oficial Motorola din SUA, pe Youtube. Acum a fost scos, dar este disponibil din alte surse.

Se pare că Lenovo a regândit seriile de telefoane Motorola, iar acum a decis modificarea seriei Moto G. Dacă pînă acum au avut modele în serie G2 / G3 pînă la cele mai recente G8, se pare că acum adoptă denumirile de la One. Motorola a avut succes cu seria One și cu diverse modele adoptate pentru diverse nișe, precum One Macro sau One Power.

Moto G Fast a fost deja promovat pe unul dintre canalele social media ale Motorola, deși nu este anunțat oficial. Motto-ul său este „Ultra-fast, ultra-responsive”.

Terminalul are un procesor Qualcomm Snapdragon, dar nu știm exact care model. Cel lansat ieri venea cu Snapdragon 665. Din păcate doar 3GB de RAM, dar presupunem că este un telefon cu preț bun, deci nu ar fi asta tocmai o problemă. Dispune de un senzor foto principal, o cameră ultra-wide și o cameră dedicată de macro – dar nu avem detalii tehnice. Camera foto frontală pentru selfie este într-o gaură decupată în ecran. Toate modelele seriei G au acum acest design nou.

Clipul de prezentare Moto G Fast spune că are o autonomie de două zile, nu trebuie să încarci în fiecare seară. Dar așa spune comunicatul și la G Pro, care are 4.000 de miliamperi. Deci ar putea avea și ăsta o baterie similară.

Se pare că senzorul de amprentă este plasat pe spate, chiar în logo-ul Motorola. Mai multe detalii tehnice nu avem disponibile. Este clar că nu are stylus, deci ar putea fi principala diferență față de Moto G Pro.

De asemenea, în clip sunt prezentate niște jocuri video, deci ar putea avea procesor mai rapid, de genul Snapdragon 730G. Dacă apar mai multe informații, revin cu detalii.