Cei de la Motorola (de fapt, Google ca să fim mai exacți) au lansat o campanie foarte mișto pentru X Phone, următorul model care urmează să fie lansat oficial pe 1 august. Întâi au circulat divese zvonuri, pe principiul “oare ce să fie? o fi vreun Nexus?”, apoi au dat detalii și mai multe (Google, Motorola)  care au creat o așteptare foarte mare din partea utilizatorilor… Însă noile dezvăluiri privind terminalul arată un smartphone aproape banal în loc de produsul “revoluționar” care urma să relanseze compania… Fascinant prin mediocritate.

Motorola X Phone
Motorola X Phone

Motorola X

Terminalul ar urma să fie un smartphone Android de nivel mediu, poate va fi folosit pentru prezentarea oficială Android 4.3, dar nu este sigur acest lucru. Există și poze mai bune, cum ar fi cea de pe Verge, care arată un telefon relativ ok. Dar nici măcar la dotări nu au ajuns la nivelul S4, HTC One sau Xperia Z. Să le trecem în revistă pe scurt.

moto x phone

(!) Video review A20e - apasă play 😉

Motorola X ar urma să aibă un procesor Snapdragon S4 dual-core, adică un produs hardware care nici anul trecut nu era vârf de gamă. Nu vorbesc despre performanță sau calitatea experienței, care ar putea ieși ok per-total, dar alegerile astea separă un produs de top de unul ieftin, accesibil. Măcar vine cu 2GB de RAM, o chestie care influențează experiența, se simte diferența.

Ecranul Moto X este de 4,7 inch, dar o parte este ocupată de butoane tactile, deci display-ul real este de 4,5 inch, iar rezoluția este 720×1184 pixeli. Iar o alegere dubioasă, bazată pe preț.

Camera foto de pe spate are o rezoluție de 10 megapixeli, iar cea frontală de 2 megapixeli. De asemenea are 16GB de memorie internă, dar numai 12GB sunt accesibili pentru utilizatori.

Bateria este de 2.200 mAh, destul de firavă.

Să vedem dacă se confirmă detaliile sau nu.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.