Samsung Galaxy A51 este disponibil de astăzi și în versiune cu 5G, este cel mai ieftin smartphone dotat cu tehnologie de ultimă generație.

Samsung Galaxy A51 5G este echipat cu un display Super AMOLED Infinity-O de 6,5 inch. Poți profita și mai mult de jocurile tale mobile preferate cu ajutorul aplicației Game Booster care are la bază tehnologia AI și care menține performanța optimă la cel mai înalt nivel în timp ce vă aflați în mijlocul acțiunii. Are o baterie de 4.500mAh, iar încărcarea rapidă înseamnă că veți avea mai mult timp să vă jucați, să navigați online sau să împărtășiți conținut cu prietenii, timp în care telefonul se va încărca mult mai repede.

Este modelul din seria Samsung care continuă super-telefonul Galaxy A50. Compania sud-coreeană a continuat îmbunătățirile pe câteva niveluri, dar în special pe partea de foto. Acum modelul vine cu camera foto de 48 de megapixeli destul de lăudată de la Sony, iar camera de selfie este și ea de 32 de megapixeli. Ecranul este un pic mai mare, 6.5 inch, dar este tot Full HD+, nu sunt îmbunătățiri. Pe spate sunt însă patru camere foto în loc de trei și avem un senzor dedicat pentru poze macro, de 5 megapixeli. Cam inutil dacă mă întrebați pe mine.

În rest dotările sunt relativ similare, bateria de 4.000 mAh, cu încărcare rapidă de 15W, Bluetooth 5.0, WiFi ac, USB Type-C, NFC, mufă de căști 3.5 mm jack. Sincer, dacă nu dai doi bani pe marketing, mai bine cumperin Galaxy A50, care este 1.100-1.200 de lei și destul de apropiat per total. La ora actuală, mai târziu s-ar putea reduce diferența.

Procesorul este Exynos 9611, care pare identic cu Exynos 9610 de la A50, respectiv octa-core cu patru nuclee Cortex-A73 la 2.3 GHz și alte patru Cortex-A53 la 1.7 GHz, acceleratorul grafic fiind Mali-G72 MP3. Ca performanțe nu prea există diferențe.

La ora actuală nu am detalii despre prețul Samsung Galaxy A51 5G. El a fost lansat împreună cu Galaxy A41.