Samsung pregătește un model nou în seria Galaxy A, după ce s-a auzit că va fi un A8 de 5.5 inch, acum iese la iveală A9 cu ecran de 6.0 inch. Nu este un flagship, ci un model de nivel mediu, care este posibil să aibă preț bun.

samsung galaxy a9

Samsung Galaxy A9

Pe scurt, seria Galaxy A aduce terminale cu design special, performanță medie și preț mai accesibil comparat cu vârfurile de gamă Samsung. Reprezintă o alternativă pentru cei care nu vor să cheltuiască foarte mult, dar nici nu vor ceva ieftin din China.

Samsung Galaxy A9 (SM-A9000) are un procesor Snapdragon 620, deci nu este tocmai un terminal de performanță mare. Este octa-core, cu patru nuclee Cortex A72 la 1.8GHz și patru nuclee Cortex A53 la 1.4GHz.  Are integrat un modem LTE Cat 7 și e compatibil și cu FDD și cu TDD.

Acceleratorul grafic este Adreno 510, iar terminalul are 3GB de RAM, stocarea fiind de 32GB. Se va descurca cu aplicațiile și jocurile, dar nu va avea scoruri mari în testele de performanță. Nu știm despre stocare, iar camera foto probabil este 16 megapixeli pe spate și 5 megapixeli frontala.

Ecranul de 6 inch este Full HD, iar platforma software este Android 5.1.1.  Prețul ar trebui să fie decent, nu ca vârfurile de gamă.