Acest top 10 al telefoanelor mobile cu preț sub 1.000 de lei este realizat de The PhoneGeeks, divizia specializată de tehnică și telefonie mobilă a EuroGsm, retailer GSM partener Orange.
Există și acest gen de terminale smartphone, iar din acest top iarăși putem observa un focus pe terminale brand-name. Deși au în listă și un Allview. Totuși în top 10 sunt telefoane Samsung, LG, Nokia, Motorola, Sony sau Blackberry.

Top telefoane ieftine

Topul realizat de EuroGsm include modele de telefoane mobile ieftine precum Motorola Motoluxe, Samsung Galaxy Ace 2, Nokia Lumia 610, Samsung Galaxy Xcover, LG Optimus L7, BlackBerry 9320, Sony Xperia U, dar şi două modele dual sim pentru cei care vor să fie mult mai practici şi să renunţe la utilizarea a două dispozitive diferite, şi anume Allview Alldro P5 Dual Sim şi Sony Xperia Tipo Dual Sim.
motorola motoluxe
Motorola Motoluxe este un telefon robust, cu spatele carcasei din metal şi cu un ecran de 4 inch, iar procesorul de 800 Mhz şi cei 512 Mb de RAM fac ca telefonul să funcţioneze foarte rapid. Având disponibilă o cameră foto/video de 8 Mpx şi slot pentru cardul de memorie de până la 32 GB, telefonul poate realiza o mulţime de fotografii şi video-uri.

Samsung Galaxy Ace 2 aduce numeroase îmbunătăţiri faţă de versiunea precedentă, chiar dacă utilizează acelaşi procesor de 800 Mhz. Noua baterie de 1.500 mAh asigură o durată de funcţionare mai mare, în plus fiind extinsă şi capacitatea de memorie internă la 4 Gb. Ca şi performanţe, modelul Samsung Galaxy Xcover este unul cu funcţionalităţi medii, însă este cel mai rezistent telefon pe care l-am văzut până acum. De exemplu, poate rezista sub apă până la 15 minute.
samsung galaxy ace 2 vs xcover

Telefonul LG Optimus L7 vine cu sistemul Android 4.0.3, cu un procesor de 1 Ghz şi 512 Mb RAM, având cele mai performante capacităţi de operare dintre toate telefoanele prezentate în acest top. Cu o memorie internă de 4 GB, o cameră foto de 5 megapixeli şi o baterie de 1.700 mAh, telefonul este recomandat şi pentru realizarea de fotografii şi video, deoarece are o durată mare de funcţionare.

ads

Cele mai bune calităţi pentru înregistrare video se întâlnesc la modelul BlackBerry 9320, în timp ce modelul Sony Xperia U are cea mai mare calitate a sunetului, fiind recomandat pentru vizionarea de filme şi videoclipuri pe platforme online precum YouTube.

Nokia 610 Lumia cu sistemul de operare Windows Phone 7.8, are o interfaţă uşor de înţeles şi folosit, iar procesorul puternic ajută la funcţionarea rapidă. În plus, modelul este dotat cu aplicaţia Office 365, care înseamnă un acces simplu de pe telefon direct la email, calendar, contacte şi alte documente partajate, conform The PhoneGeeks.

Ambele modele de telefoane dual sim, Allview Alldro P5 Dual Sim şi Sony Xperia Tipo Dual Sim, care au instalată ultima versiune a sistemului de operare Android 4.0, prezintă un design atractiv şi, de asemenea, calitatea sunetului şi imaginii sunt ridicate.