Vaio, fosta divizie de laptopuri Sony, care acum este o companie independentă, a lansat recent Phone Biz, un smartphone Windows care arată foarte bine. Deși este clar că Microsoft pierde tot mai mult teren pe zona de smartphone, fanii companiei vor cumpăra în continuare terminale. Ei abia așteaptă lansarea Windows 10 Mobile, care e “aproape gata”.

Vaio Phone Biz

Totuși, dacă se confirmă proiectul Surface Phone și dacă Microsoft continuă și pe zona de telefoane mobile ieftine, în următorii 5 ani ar putea ajunge înapoi la 5% din piață. Nu cât să conteze, dar cât să își marcheze teritoriul. Însă dacă continuă politica de întârzia actualizările cu anii, cred că vor ajunge la fel de relevanți ca Blackberry.

Vaio Phone Biz nu are multe atuuri, dar design-ul este unul dintre ele. Arată bine, are carcasa din aluminiu, display de 5.5 inch Full HD, o cameră cu senzor de 13 megapixeli, procesor Snapdragon 617, un model octa-core dar eficient energetic, nu performant. Dar dispune de 3GB de RAM și 16GB pentru stocare, dar și un card de memorie micro-SD.

Telefonul promite că va aduce funcția Windows Continuum, cea mai mare noutate Microsoft și funcția care contează pe Lumia 950: posibilitatea de a conecta telefonul la display și tastatură pentru a rula într-un mod similar cu un computer. Aștept Lumia 950 la test din decembrie, dar în ciuda promisiunilor încă nu a ajuns la mine.

Vaio Phone Biz va costa puțin peste 400 de dolari, deci există și avantajul unui preț bun. Ei vor să arate că telefonul se potrivește cu laptopurile Vaio și cei din companii ar fi clienții vizați. Vaio a avut și un telefon cu Android, dar care nu a fost de găsit și deci nici nu s-a vândut prea bine. Vedem ce se mai întâmplă.

Via

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!