Xiaomi Redmi Pro 2 vine cu îmbunătățiri sub capotă și cu un design modern, cu ecran cu margini subțiri și dotări bune, pentru că au avut vânzări bune cu primul Redmi Pro. Noua variantă urmează să fie lansată și deocamdată detaliile sunt pe surse.

xiaomi redmi 2 pro

Xiaomi Redmi Pro 2

Xiaomi Redmi este seria de terminale smartphone mid-range, accesibile, dar cu care poți face treabă. Modelul Xiaomi Redmi Pro de anul trecut aducea ca trend camera foto duală, foarte apreciată de utilizatori. Telefonul mai este încă la vânzare și costă acum circa 1.200 de lei. Prețul listat în China pentru noul model se poate converti tot în 1200 de lei, dar pînă va ajunge aici mai adăugați niște taxe. Dotările hardware sunt însă mai bune.

Xiaomi Redmi Pro 2 păstrează corpul metalic care mie îmi seamănă cu HTC-urile de odinioară, cu cameră foto duală pe spate, tot cu lentila mare, de la HTC, plus senzor de amprentă pe spate, sub cele două lentile. Ecranul cred că este de 5.7 inch, dar pe site-uri apare ca fiind 5.5 FHD. În câteva locuri apare ca format 18:9, deci teoretic ar trebui să fie FHD+, pe formatul nou lansat de producătorii chinezi de display-uri.

Procesorul Xiaomi Redmi Pro 2 pare să fie Qualcomm Snapdragon 660, un model bun, al doilea ca putere din lista lor pe 2017, deși aș fi preferat să văd 821 repus la treabă. Modelul 660 este octa-core cu nucleele moderne Kryo 260 CPU, cu procesor dedicat de imagine, cu un sistem de economisire inteligentă a consumului, LTE Cat 12 și Quick Charge, găsiți toate detaliile aici. În general se spune că Snapdragon 660 are performanțe aproape de Snapdragon 810, deși este un produs mid-range și mai accesibil ca preț. Versiunea de bază este cu 4GB de RAM și 64 GB de stocare internă, iar zvonurile spun că va fi și varianta mai bună, cu 6GB de RAM și 128GB de stocare.

Camera foto de pe spate ar urma să aibă un senzor de 13 megapixeli și altul de 16 megapixeli, iar alte surse citează senzorul Sony cu 12 megapixeli. Bateria integrată în acest model urmează să fie de 4.300-4.500 mAh. Cum spuneam, prețul Xiaomi Redmi Pro 2 este pe la 1200 de lei în China, să vedem cât va costa în magazinele online de la noi.