Cel mai accesibil smartphone de top, Asus ZenFone 6, a trecut prin testele DXOMark și a obținut scoruri foarte bune. După ultimele actualizări software, ZenFone 6 a urcat pe locul doi în clasamentul celor mai puternice terminale realizat de Antutu.
Detalii tehnice Asus ZenFone 6
Ecran: 6.4″, FHD+, 2340×1080 pixeli, fără notch
Procesor: Snapdragon 855
GPU: Adreno 640
Memorie: 6/8GB RAM
Stocare: 128/256GB
Camera foto: 48 + 13 megapixel
Camera selfie: rotativă – aduce camerele foto de pe spate
OS: Android Pie
Preț: 3100 lei
Puteți citi review Asus Zenfone 6 ->>
Camera foto Zenfone 6
Senzorul principal de 48 de megapixeli are dimensiunea de 1/2 inch, iar din fabrică vine setat să facă poze de 12 megapixeli. Se pot schimba din setări, desigur. Lentila este de 26mm și are apertura f/1.8. Pixelii sunt de 0.8 microni, dar standard face pozele cu cei patru reuniți, de unde și rezoluția de 12 megapixeli. Pozele la 48 mpx sunt foarte detaliate, puteți face zoom în fotografie. Camera ultra-wide are senzorul de 13 mpx cu o lentilă de 11 mm și unghi de 125 de grade, cu f/2.4. Au ieșit imagini foarte bune și pare o cameră foarte utilă pentru călătorii.
Camera suportă multe tehnologii utile, senzorul este Quad Bayer, practic unește pixelii apropiați pentru a face imagini la 12 megapixeli de bună calitate. Are HDR+, ceea ce permite realizarea de cadre foarte bune în condiții de lumină slabă. Detectarea scenelor cu AI permite o optimizare suplimentară a imaginilor. Are mod special pentru fotografie de noapte, un mod portret foarte bun și interesant, dar și modul Pro în care controlați toate setările camerei.
Într-adevăr, nu are zoom optic, cred că era imposibil de adăugat pe acest modul rotativ. Totuși, există momente în care ai nevoie și de zoom. Da, poți face crop din poza la 48 mpx, dar nu este același lucru cu zoom, iar rivalii au nu doar 2x sau 3x, deja Huawei oferă 5x și probabil va fi urmat curând și de alții.
Totuși, este primul smartphone care filmează 4K la 60 fps, o performanță. Atenție însă că acest mod nu este activat automat, ci trebuie setat din meniul camerei. În mod normal trage 4K la 30 fps. Poate filma și FHD la 60 fps, iar modul slow-motion este HD (1280×720 px) la 480 fps.
Modulul de cameră foto a fost construit cu un aliaj special, ei zic că este “Liquid Metal”, iar rezistența este de patru ori mai mare decât a oțelului. Are un sistem de protecție la cădere, când senzorul detectează căderea liberă retrage camera automat, destul de rapid. Am testat și eu, la fel ca mulți alți oameni care au telefonul, iar camera se retrage de fiecare dată.
Camera foto a luat la DXOMark 104 puncte, puțin sub Apple iPhone XS Max. La partea de video are 98 de puncte, cam în top 3 la ora actuală, locul unu fiind ocupat de Note 10+ cu 99 de puncte. În orice caz, o performanță excelentă la acest nivel de preț.