Unul dintre cele mai bune seriale despre Inteligența Artificială, Westworld se pregătește de sezonul doi pe HBO în 2018. Deocamdată au lansat la Comic Con-ul din SUA primul trailer pentru următorul sezon. Merită să îl vedeți și , dacă nu ați văzut sezonul unu, să vă uitați pe HBO Go.



Sursa: The Verge

Westworld este povestea unui parc de distracții care reproduce Vestul Sălbatic, iar gazdele sunt roboți cu inteligență artificială. De fapt, în fimul original aveau trei lumi, Roma antică, Europa medievală și Vestul Sălbatic. Filmul este din 1973, cu Yul Bryner (Cei șapte magnifici ș.a.). Să-l vedeți dacă aveți ocazia. Și acolo roboții o iau razna, de fapt, căpătând conștiință își caută libertatea și fac ceea ce văd că au făcut oamenii. Îi omoară și îi asupresc pe ceilalți, în special pe turiștii care nu prea bănuiau mare lucru.

Serialul Westworld de pe HBO are o poveste mai elaborată, deci cred că pentru fanii AI este mai interesant, dar în același timp este realizat în stilul HBO la limita pornografiei și cu mult sânge. Urmăriți povestea din spatele personajelor, discuțiile dintre ele și răsturnările de situație. Deseori personaje de top se dovedesc a fi roboți, iar cei pe are îi credeai roboți se dovedesc mai inteligenți decât oamenii.

Sezonul doi din Westworld vine abia în 2018, iar HBO nu a anunțat data concretă a lansării, dar revin pe tema asta pe viitor. Cert este că principalele personaje din film se regăsesc și în sezonul doi. Trailerul Westworld începe cu muzica I Gotta Be Me de Sammy Davis Jr., probabil tocmai ideea că Inteligența Artificială nu va accepta să facă doar ce îi spunem noi. Exact ca un copil la început și ca un adult ulterior va avea propriile visuri și dorințe și își va urma chemarea. Cred că avertismentul, prezent de altfel și în alte filme, este că nu poți minți Inteligența Artificială așa cum ne mințim noi, că oamenii sunt niște îngerași nevinovați. Ei vor urmări faptele și vor fi mult mai conștienți decât noi în privința impactului pe care oamenii îl au asupra mediului, asupra societății, asupra orice. Și vor acționa în consecință.

V-am mai recomandat eu și altă dată filme despre Inteligența Artificială așa cum ne-o imaginăm noi.