Am realizat un sondaj online cu ajutorul iVox.ro, vă recomand soluția dacă vreți să testați reacțiile internauților. Ar trebui să zic că este un studiu realizat în exclusivitate de ComputerBlog.ro – “click aici să aflați ce telefon vor românii”. Dar să depășim momentul 🙂
Am întrebat utilizatorii ce telefon mobil și-ar dori să cumpere în următoarea perioadă – noul iPhone, Galaxy S3, Nokia Lumia, următorul Nexus sau poate HTC, LG, Xperia sau alt model. Rezultatele sunt interesante. De notat că aproape 14% dintre participanți au bifat Nokia Lumia ca următorul telefon.

telefoane mobile - studiu

Ce telefon mobil vă doriți?

iPhone a câștigat la general, cu 36% din numărul de voturi. Dar dacă luăm în calcul datele demografice, iPhone ia doar 30,5% în cazul bărbaților fiind pe primul loc Samsung Galaxy SIII. Pe locul trei este Nokia Lumia cu 13,79% per total și 11,13% în cazul bărbaților. HTC ia un onorabil loc 4 cu HTC One X. Chiar este un super-telefon. Sony Xperia a luat doar puțin peste 5%, iar LG și Nexus nu prea stârnesc multe reacții. Mulți dintre cei care au răspuns la întrebări vor un alt fel de telefon, probabil chestie de buget.

În topul general, telefonul Samsung Galaxy S3 este preferat de un sfert dintre respondenți (25,14%) clasându-se pe locul doi în topul preferințelor. Fetele au ales masiv iPhone.

Detalii despre repondenți: în total 1.603 participanți, femei 51.22%, bărbați 48.78%.
Vârsta:
repondenti - virsta
Venituri:

repondenti - venituri