Problemele Orange și Telekom Mobile în București – mesaje oficiale

Update: mesaj oficial pe contul de Facebook Orange. Update 2: mesaj oficial și pe pagina Telekom Romania Mobile. Update 3: la 23:35 a revenit internetul mobil Telekom Romania. De vreo 2 ore nu îmi merg datele mobile pe Telekom. Din întâmplare mi-a sărit în față știrea cu serviciile Orange care ar avea probleme. Am cerut o […]

Digi Mobil lansează 5G și în Spania

Filiala Grupului Digi din Spania a făcut încă un pas important în procesul de transformare digitală și a inaugurat serviciul de comunicații mobile 5G. Reiterează angajamentul companiei de a oferi clienților săi soluții performante, acoperire și conectivitate la cele mai avansate standarde tehnologice și la cele mai accesibile prețuri.

Numărul de conexiuni 5G din România s-a dublat

Numărul conexiunilor 5G de internet mobil s-a dublat în prima jumătate a acestui an, depășind 1,5 milioane. În continuare se remarcă creșterea cu 10% a numărului de conexiuni Gigabit de internet fix, cele 1,9 milioane de conexiuni reprezentând aproape 30% din total, conform raportului de date statistice aferent primului semestru al anului 2023.

Licitația 5G: ANCOM va colecta 432.6 milioane de euro

Licitația de spectrul 5G s-a finalizat. Autoritatea de reglementare în telecom, ANCOM a împărțit operatorilor spectru de 420 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz, adică 76% din cantitatea de spectru disponibilă în cadrul procedurii de selecție.